ΑρχικήyoutubeNVIDIA: Καλύτερες τηλεδιασκέψεις με την βοήθεια της τεχνολογίας AI

NVIDIA: Καλύτερες τηλεδιασκέψεις με την βοήθεια της τεχνολογίας AI

Με το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, οι περισσότερες εταιρείες συνιστούν στους υπαλλήλους τους την απομακρυσμένη εργασία. Οι νέες αυτές συνθήκες συνεπάγονται διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, πρέπει να κάνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τηλεδιασκέψεις για να συνομιλήσουν με τους συναδέλφους τους. Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δουλεύουν απομακρυσμένα, σίγουρα θα έχετε αντιμετωπίσει πρόβλημα ως προς την ποιότητα των τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιείτε, καθώς πολλές πλατφόρμες video meeting έχουν χαρακτηριστικά που αλλοιώνουν τόσο το πρόσωπο όσο και τη φωνή σας.

Όπως συμβαίνει με όλα τα βίντεο που μεταδίδονται σε streaming στο Διαδίκτυο (από το YouTube έως το Netflix), χρησιμοποιούνται αλγόριθμοι συμπίεσης για τη μείωση του απαιτούμενου εύρους ζώνης, έτσι ώστε οι τηλεδιασκέψεις να πραγματοποιούνται πάντα σε πραγματικό χρόνο, ανεξάρτητα από την ταχύτητα του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου ενός χρήστη.

NVIDIA: Καλύτερες τηλεδιασκέψεις με την βοήθεια της τεχνολογίας AI
NVIDIA: Καλύτερες τηλεδιασκέψεις με την βοήθεια της τεχνολογίας AI

Αυτοί οι αλγόριθμοι χρησιμοποιούν πολλά κόλπα, από τη μείωση της πιστότητας των χρωμάτων, έως την πτώση των πλαισίων και την επαναπαραγωγή τους αργότερα, έως και την ελαχιστοποίηση της ανάλυσης του βίντεο, κάτι που οδηγεί συχνά τα άτομα να φαίνονται ότι καλούν από μια web κάμερα της δεκαετίας του ’90.

Η NVIDIA έρχεται να διευκολύνει την επικοινωνία σας με άλλους και να σας βοηθήσει να ακούγεστε πιο καθαρά, παρουσιάζοντας μια νέα AI-powered πλατφόρμα video-meeting για προγραμματιστές με την ονομασία “Maxine”, που ισχυρίζεται ότι μπορεί να διορθώσει ορισμένα από τα πιο σημαντικότερα προβλήματα που συναντούν οι χρήστες στις τηλεδιασκέψεις. Το Maxine δεν είναι μια πλατφόρμα καταναλωτών αλλά μια εργαλειοθήκη για εταιρείες τρίτων, με στόχο τη βελτίωση του λογισμικού τους.

Το NVIDIA Maxine παρέχει μια σειρά δυνατοτήτων, όπως αναβάθμιση ανάλυσης και αφαίρεση θορύβου στο παρασκήνιο. Μπορεί να προσαρμόσει την εστίαση της κάμερας για να σας τοποθετήσει στο κέντρο του καρέ, να επαναπροσανατολίσει το πρόσωπό σας και να προσθέσει εικονικό φόντο. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα avatar AI να αντικαταστήσει το πρόσωπό σας σε κλήσεις, ενώ η Maxine προσφέρει υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο και μετάφραση μέσω του NVIDIA Jarvis.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η συμπίεση βίντεο του Maxine μπορεί να μειώσει το εύρος ζώνης που απαιτείται για τις κλήσεις κατά 90% έναντι της συμπίεσης H.264. Ως εκ τούτου, οι τηλεδιασκέψεις θα μπορούσαν να “αδειάσουν” πολύ λιγότερο τα δεδομένα σας στο εγγύς μέλλον. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ακόμα κι αν πρέπει να κάνετε τηλεδιάσκεψη στο smartphone σας με άσχημη λήψη, θα φαίνεται τόσο καλή όσο εάν καθόσασταν στο γραφείο με μια γρήγορη, αξιόπιστη σύνδεση.


Ακόμη, το AI-powered Maxine χρησιμοποιεί NVIDIA Tensor Core GPU και εκτελείται στο cloud. Επομένως, δεν θα χρειαστείτε ακριβώς μία από τις πιο πρόσφατες κάρτες γραφικών της NVIDIA για να εκμεταλλευτείτε αυτές τις λειτουργίες, αν η εφαρμογή επιλογής βιντεοκλήσης σάς το επιτρέπει. Πρέπει να λειτουργούν σε οποιαδήποτε συσκευή.

Τα Zoom, Skype, Microsoft Teams και Google Meet έχουν ήδη κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά η πρόσβαση στην πλατφόρμα Maxine θα μπορούσε να τους βοηθήσει στο να βελτιώσουν αυτές τις λειτουργίες. Οι προγραμματιστές AI, οι νεοσύστατες εταιρείες, οι συνεργάτες λογισμικού και οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για έγκαιρη πρόσβαση στο Maxine.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS