ΑρχικήinetΜέχρι το 2030 η AI θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους του cybersecurity

Μέχρι το 2030 η AI θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους του cybersecurity

Η εταιρεία ασφάλειας Trend Micro πραγματοποίησε πρόσφατα νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι πάνω από τα δύο πέμπτα (41%) των ηγετών πληροφορικής πιστεύουν ότι η AI θα αντικαταστήσει το ρόλο τους έως το 2030.

AI

Η έκθεση προβλέψεών της, Turning the Tide, προβλέπει ότι τα απομακρυσμένα και τα cloud-based συστήματα θα στοχεύονται ανελέητα το 2021. Η έρευνα συλλέχθηκε από συνεντεύξεις που έγιναν με 500 IT managers, CIO και CTO.

Μόνο το 9% των ερωτηθέντων ήταν πεπεισμένοι ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τη δουλειά τους μέσα στην επόμενη δεκαετία. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το ένα τρίτο (32%) είπε ότι πίστευε ότι η τεχνολογία θα αυτοματοποιήσει πλήρως την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση να πηγαίνει στο ελάχιστο.

Σχεδόν ένας στους πέντε (19%) πιστεύει ότι οι επιτιθέμενοι που θα χρησιμοποιούν AI για να ενισχύσουν το οπλοστάσιό τους μέχρι το 2025.

Περίπου το ένα τέταρτο (24%) των ηγετών πληροφορικής που ρωτήθηκαν ισχυρίστηκαν ότι έως το 2030, η πρόσβαση στα δεδομένα θα συνδεθεί με βιομετρικά δεδομένα ή δεδομένα DNA, καθιστώντας αδύνατη τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Βραχυπρόθεσμα, οι ερωτηθέντες προέβλεψαν επίσης ότι τα ακόλουθα αποτελέσματα θα έχουν συμβεί έως το 2025. Επίσης, προβλέπουν ότι οι περισσότεροι οργανισμοί θα έχουν μειώσει σημαντικά τις επενδύσεις σε ακίνητα καθώς η εξ αποστάσεως εργασία θα γίνει ο κανόνας (22%).

Το 5G θα έχει μεταμορφώσει πλήρως τις υποδομές των δικτύων και της ασφάλειας (21%) και η ασφάλεια θα είναι αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοματοποιημένη με την χρήση της AI (15%).

AI

Ο Bharat Mistry, τεχνικός διευθυντής της Trend Micro είπε “Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το μέλλον. Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να υπερασπιστούμε τα δίκτυα μας ενάντια στις απειλές, η αξία της μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο σε συνδυασμό με την ανθρώπινη εμπειρία.”

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί όπου βρίσκονται τα χρήματα – αναζητώντας τις μεγαλύτερες οικονομικές αποδόσεις στις επιθέσεις τους. Οι οργανισμοί και οι ομάδες ασφαλείας πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες και προσεκτικές για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους εγκληματίες.

Οι τεχνολογικοί ηγέτες πιστεύουν ότι μέσα σε μια δεκαετία η αυτοματοποίηση θα καταργήσει πολλούς ρόλους αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί καθώς το IT θα προσαρμοστεί και οι εταιρείες θα εξελιχθούν ώστε να χρησιμοποιούν την αυτοματοποίηση για να διευκολύνουν τις προκλήσεις που προκαλούνται από τις ελλείψεις δεξιοτήτων.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS