ΑρχικήsecurityΤο Microsoft Edge θα σας ειδοποιεί αν ο κωδικός σας παραβιαστεί

Το Microsoft Edge θα σας ειδοποιεί αν ο κωδικός σας παραβιαστεί

Μία νέα ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης και μια δυνατότητα παρακολούθησης των διαπιστευτηρίων που έχουν διαρρεύσει σε συστήματα Windows και macOS, κυκλοφορεί από τη Microsoft μέσω του προγράμματος Edge.

Edge

Το Microsoft Edge 88 σας βοηθά τώρα να διατηρήσετε την ασφάλεια των λογαριασμών σας στο διαδίκτυο, με τη δημιουργία ασφαλών και ισχυρών κωδικών πρόσβασης κατά την ενημέρωση των υπαρχόντων διαπιστευτηρίων ή την εγγραφή σε νέους λογαριασμούς.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το πρόγραμμα περιήγησης θα δημιουργήσει αυτόματα έναν κωδικό πρόσβασης εάν το Edge αναγνωρίσει ένα πεδίο κωδικού πρόσβασης και κάνετε κλικ σε αυτό.

Το πρόγραμμα περιήγησης θα αποθηκεύσει επίσης τα διαπιστευτήριά σας και θα σας επιτρέψει να τα συμπληρώσετε αυτόματα κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό σας σε όλες τις συσκευές σας.

Το Microsoft Edge προσφέρει μια ενσωματωμένη ισχυρή γεννήτρια κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εγγραφή σε έναν νέο λογαριασμό ή κατά την αλλαγή ενός υπάρχοντος κωδικού πρόσβασης“, λέει η Microsoft.

Απλώς αναζητήστε τον αναπτυσσόμενο κωδικό πρόσβασης που προτείνει το πρόγραμμα περιήγησης στο πεδίο κωδικού πρόσβασης και όταν επιλεγεί, θα αποθηκευτεί αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησης και θα συγχρονιστεί μεταξύ των συσκευών για εύκολη μελλοντική χρήση.”

Η λειτουργία βρίσκεται σε φάση δοκιμών από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν προστέθηκε στο Microsoft Edge Canary / Dev builds.

Microsoft

Η νέα έκδοση του Microsoft Edge 88 εισάγει επίσης μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Password Monitor. Αυτή θα σας ειδοποιήσει εάν τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο μετά από παραβίαση δεδομένων. Θα λάβετε μία ειδοποίηση εάν ένας από τους λογαριασμούς σας έχει εκτεθεί, στη σελίδα Νέα καρτέλα ή όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο της υπηρεσίας που έχει παραβιαστεί.

Όταν οποιοσδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στο πρόγραμμα περιήγησης ταιριάζει με αυτούς που εμφανίζονται στη λίστα διαπιστευτηρίων που έχουν διαρρεύσει, το Microsoft Edge θα σας ειδοποιήσει και θα σας ζητήσει να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας“, λέει η Microsoft.

Το Microsoft Edge δεν είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που προσφέρει δυνατότητα παρακολούθησης των διαπιστευτηρίων.

Τόσο το Chrome όσο και ο Firefox έρχονται τώρα με ενσωματωμένες υπηρεσίες ειδοποίησης παραβίασης δεδομένων για αποθηκευμένες συνδέσεις, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επαναφέρουν γρήγορα τα διαπιστευτήριά τους.

Και οι δύο δυνατότητες είναι διαθέσιμες στο Microsoft Edge 88. Για να μπορέσετε να αυξήσετε την ασφάλεια των λογαριασμών σας χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft στο πρόγραμμα περιήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS