ΑρχικήsecurityΑνήλικος μήνυσε το Twitter για μη αφαίρεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ανήλικος μήνυσε το Twitter για μη αφαίρεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, το Twitter έλαβε μια αγωγή καθώς φέρεται να αρνήθηκε την αφαίρεση περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας από το site του. Ο ενάγων είναι ένας ανήλικος (John Doe), ο οποίος εξαπατήθηκε και έστειλε άσεμνες εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου σε εγκληματίες που παρουσιάζονταν ως ένα 16χρονο κορίτσι από το σχολείο του. Αργότερα, οι απατεώνες άρχισαν να εκβιάζουν τον Doe ότι θα δείξουν τις φωτογραφίες στους γονείς του, τον προπονητή και σε άλλους στην κοινότητα, αν δεν τους έστελνε και άλλα βίντεο και φωτογραφίες.

Twitter παιδικής πορνογραφίας
Ανήλικος μήνυσε το Twitter για μη αφαίρεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σύμφωνα με τη μήνυση, τα βίντεο που είχε στείλει ο ανήλικος δημοσιεύθηκαν στο Twitter το 2019. Τον Δεκέμβριο του 2019, ένα άτομο έκανε αναφορά στον λογαριασμό που είχε δημοσιεύσει τα βίντεο, αλλά το Twitter φέρεται να μην έκανε καμία ενέργεια εναντίον του account.

Ο ανήλικος ανακάλυψε ότι τα βίντεό του είχαν δημοσιευτεί στο Twitter και ότι τα είχαν δει κάποιοι φίλοι του και συμμαθητές του. “Λόγω της κυκλοφορίας αυτών των βίντεο, ήρθε αντιμέτωπος με πειράγματα, παρενόχληση, εκφοβισμό και είχε τάσεις αυτοκτονίας“, ανέφερε η αγωγή.

Ο John Doe υπέβαλε αγωγή για τα βίντεο στις 21 Ιανουαρίου 2020. Το Twitter είπε ότι χρειαζόταν στοιχεία για να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για το άτομο που απεικονίζεται στα βίντεο, τα οποία και έλαβε. Η μητέρα του John Doe, υπέβαλε δύο καταγγελίες σχετικά με το υλικό παιδικής πορνογραφίας την επόμενη μέρα.

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Ελέγξαμε το περιεχόμενο και δεν βρήκαμε παραβίαση των πολιτικών μας, επομένως δεν θα ληφθούν μέτρα αυτήν τη στιγμή“, είπε το Twitter σε ένα email στις 28 Ιανουαρίου.

Twitter ανήλικος
Ανήλικος μήνυσε το Twitter για μη αφαίρεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι το Twitter αγνόησε και ένα άλλο email που του έστειλε ο ανήλικος και κατάργησε το περιεχόμενο μόνο όταν ένας πράκτορας από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ζήτησε την αφαίρεσή του. Το περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας δεν καταργήθηκε μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και είχε γίνει ήδη retweeted πάνω από 2.000 φορές με περισσότερες από 167.000 προβολές.

Το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης, το Δικηγορικό Γραφείο Haba και η Matiasic Firm υπέβαλαν την αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Όπως δείχνει η περίπτωση του John Doe, το Twitter δεν έχει δεσμευτεί να απομακρύνει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από την πλατφόρμα του“, ανέφερε σε δήλωσή του ο Peter Gentala, ανώτερος νομικός σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης. “Ακόμα χειρότερα, το Twitter συμβάλλει και ωφελείται από τη σεξουαλική εκμετάλλευση αμέτρητων ατόμων, λόγω των επιβλαβών πρακτικών και του σχεδιασμού της πλατφόρμας. Παρά τους δημόσιους ισχυρισμούς του για το αντίθετο, το Twitter είναι γεμάτο με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας και η διαχείρισή του κάνει ελάχιστα ή και τίποτα για να την αποτρέψει“.

Πηγή: The Daily Caller

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS