ΑρχικήUpdatesGoogle: Ο Chrome 88 θα κυκλοφορήσει με πολλές βελτιώσεις

Google: Ο Chrome 88 θα κυκλοφορήσει με πολλές βελτιώσεις

Η Google ανακοίνωσε τις νέες λειτουργίες που θα λάβει ο Chrome 88 όταν κυκλοφορήσει. Φαίνεται πως θα διαθέτει ένα tab search και βελτιωμένες δυνατότητες προστασίας κωδικών πρόσβασης.

Οι νέες δυνατότητες προστασίας κωδικών πρόσβασης είναι ίσως η πιο σημαντική αλλαγή στον Chrome 88. Μία από τις νέες δυνατότητες θα επιτρέψει στους χρήστες να διορθώσουν εύκολα τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης. Η ενημέρωση θα προσδιορίζει πότε ο κωδικός πρόσβασης είναι αδύναμος και έπειτα θα δώσει στους χρήστες του Chrome την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν έναν πιο δυνατό κωδικό.

Μιλώντας για την επεξεργασία αδύναμων κωδικών πρόσβασης, η Google είπε ότι ο Chrome 88 θα διευκολύνει επίσης την ενημέρωση πολλών username και κωδικών πρόσβασης. Στα Settings του Chrome σε desktop και iOS, οι χρήστες θα μπορούν να διαχειρίζονται όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. Η ίδια λειτουργία θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στο Android, αναφέρει η Google.

Google Chrome 88

Οι βελτιωμένες δυνατότητες κωδικών πρόσβασης φτάνουν εν μέσω πολλών άλλων διορθώσεων σφαλμάτων και βελτιώσεων, όπως την καλύτερη υποστήριξη του dark theme στα Windows 10, λιγότερα ενοχλητικά αιτήματα άδειας και νέα flags Chrome για tab search. Επίσης, ο Chrome δεν θα υποστηρίζει πλέον διευθύνσεις URL FTP.

Η Google εισάγει επίσης αρκετές αλλαγές στον Chrome 88, τις οποίες η εταιρεία αναφέρει λεπτομερώς στο developer site της. Μία τέτοια αλλαγή είναι το Digital Goods API. Τώρα, τα web apps που δημοσιεύονται στο Google Play Store μπορούν να χρησιμοποιούν το billing του Play Store, όπως και οι εγγενείς εφαρμογές.

Η εταιρεία είπε ότι από το 2021, θα άλλαζε τον τρόπο πρόσβασης των επεκτάσεων στα δεδομένα και τον τρόπο λειτουργίας των αδειών κατά την εγκατάσταση μιας επέκτασης. Θα παρέχει επίσης στους χρήστες μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τη χρήση των δεδομένων μιας επέκτασης.

Η Google φαίνεται πως έχει υιοθετήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση στο απόρρητο του Chrome. Τέλος, η εταιρεία είπε ότι οι νέες λειτουργίες στον Chrome 88 θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS