ΑρχικήinetΗ Disney+ απαγορεύει στα παιδιά να βλέπουν ταινίες με ρατσιστικά στερεότυπα

Η Disney+ απαγορεύει στα παιδιά να βλέπουν ταινίες με ρατσιστικά στερεότυπα

Το περασμένο φθινόπωρο, η Disney πρόσθεσε προειδοποιήσεις περιεχομένου στην πλατφόρμα Disney+ για να επισημάνει μέρος του ρατσιστικού περιεχομένου που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν. Τώρα η εταιρεία κάνει ένα επιπλέον βήμα για να παρέχει στα παιδιά το κατάλληλο πλαίσιο όταν βλέπουν αυτές τις ταινίες. Σε μια κίνηση που εντοπίστηκε από το Polygon, τα προφίλ Kids δεν μπορούν πλέον να βρίσκουν και να βλέπουν περιεχόμενο που περιέχει κάποιο ρατσιστικό περιεχόμενο. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες που επηρεάζονται από την αλλαγή είναι οι Peter Pan, Aristocats, The Lady and the Tramp, Dumbo και The Jungle Book.

Disney+

Η Disney ήδη δεν αφήνει τα παιδιά να βλέπουν περιεχόμενο με βαθμολογία TV-7FV και G. Ουσιαστικά, το μόνο που έχει κάνει η εταιρεία είναι να προσθέσει επιπλέον περιεχόμενο στην λίστα που δεν είναι κατάλληλη για παιδιά. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι ενήλικες χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το περιορισμένο περιεχόμενο. Η ιδέα εδώ είναι ότι ένας γονέας είναι καλύτερα ενημερωμένος/εξοπλισμένος για να εξηγήσει στα παιδιά τα στερεότυπα που εμφανίζονται σε αυτές τις ταινίες.

Όπως και πριν, θα δείτε ένα μήνυμα 12 δευτερολέπτων χωρίς δυνατότητα παράλειψης πριν ξεκινήσετε την αναπαραγωγή αυτών των ταινιών. “Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρατσιστικά στερεότυπα ή και κακομεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών”, αναφέρει η προειδοποίηση. “Αυτά τα στερεότυπα ήταν τότε λάθος και είναι λάθος και τώρα. Αντί να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε το επιβλαβές αντίκτυπο του, να μάθουμε από αυτό και να πυροδοτήσουμε μια συζήτηση για το θέμα και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.”

Η διάθεση των αρχικών προειδοποιήσεων περιεχομένου συνέπεσε με την κυκλοφορία του ιστότοπου της Disney Stories Matter. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν», είπε η εταιρεία εκείνη την εποχή. «Αλλά μπορούμε να το αναγνωρίσουμε, να μάθουμε από αυτό και να προχωρήσουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα» συνεχίζει η Disney.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS