ΑρχικήsecurityFacebook: Σταματάει να προτείνει πολιτικές ομάδες

Facebook: Σταματάει να προτείνει πολιτικές ομάδες

Όπως δήλωσε επίσημα την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook Inc. Mark Zuckerberg, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα προτείνει πλέον κομματικές και πολιτικές ομάδες στους χρήστες της.

Facebook

Η δημοφιλής εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι σταμάτησε προσωρινά τις συστάσεις πολιτικών ομάδων σε χρήστες των ΗΠΑ, πριν από τις προεδρικές εκλογές. Την Τετάρτη το Facebooοk δήλωσε ότι θα κάνει μόνιμη αυτή τη διακοπή και θα επεκτείνει την πολιτική του παγκοσμίως.

Την Τρίτη, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ed Markey έγραψε στον Zuckerberg, ζητώντας μια εξήγηση σχετικά με αναφορές, συμπεριλαμβανομένου και του ειδησεογραφικού ιστότοπου The Markup, που υποστήριζαν ότι το Facebook δεν είχε σταματήσει να προτείνει πολιτικές ομάδες στην πλατφόρμα του, παρόλο που είχε προχωρήσει σε αυτή τη δήλωση.

Αποκάλεσε αυτές τις πολιτικές ομάδες του Facebοok «ομάδες αναπαραγωγής μίσους» και σημείωσε ότι ήταν χώροι προγραμματισμού για τις ταραχές που έγιναν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

πολιτικές ομάδες

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές σχετικά με τα κέρδη του Facebook, ο Zuckerberg δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία «συνεχίζει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί».

Οι ομάδες του Facebook είναι κοινότητες που δημιουργούνται γύρω από κοινά ενδιαφέροντα. Οι δημόσιες ομάδες είναι ορατές, μπορούν να αναζητηθούν από οποιονδήποτε στο Facebook και όποιος θέλει μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές.

Αρκετές ομάδες ασφαλείας και υπεράσπισης έχουν πιέσει το Facebook να περιορίσει τις προτάσεις αλγοριθμικών ομάδων. Υποστήριξαν ότι ορισμένες Ομάδες Facebοok έχουν χρησιμοποιηθεί ως χώροι για τη διάδοση παραπληροφόρησης και την οργάνωση εξτρεμιστικής δραστηριότητας. Ο Zuckerberg είπε επίσης ότι το Facebook εξετάζει μέτρα για τη μείωση του ποσού του πολιτικού περιεχομένου στις ειδήσεις των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS