ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft δοκιμάζει μια κρυφή οθόνη ρυθμίσεων στο Windows Terminal

Η Microsoft δοκιμάζει μια κρυφή οθόνη ρυθμίσεων στο Windows Terminal

Η Microsoft κυκλοφόρησε την Windows Terminal Preview v1.5 αυτήν την εβδομάδα η οποία συνοδεύεται από μερικές χρήσιμες βελτιώσεις, όπως πλήρη υποστήριξη για hyperlinks με δυνατότητα κλικ, βελτιώσεις command palette, υποστήριξη εικονιδίων emoji και πολλά άλλα.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Windows Terminal, είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και σας επιτρέπει να ανοίξετε πολλές καρτέλες κονσόλας στα ίδια Windows. Κάθε μία από αυτές τις καρτέλες κονσόλας μπορεί να είναι για διαφορετικά shells, όπως η γραμμή εντολών των Windows, το PowerShell, τα Linux shells που είναι εγκατεστημένα στο Windows Subsystem ή τα προσαρμοσμένα shells που έχουν εγκατασταθεί από τον χρήστη.

Windows Terminal

Στην τρέχουσα έκδοση του Windows Terminal 1.5, πρέπει να τροποποιήσετε ένα αρχείο settings.json με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να αλλάξετε οποιαδήποτε από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Η Microsoft αρχίζει να δοκιμάζει ένα νέο GUI στα Settings

Ξεκινώντας από το Windows Terminal Preview 1.6, που κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες, η Microsoft δοκιμάζει μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής χρησιμοποιώντας ένα κρυφό graphical user interface.

Για να ανοίξετε αυτό το κρυφό περιβάλλον εργασίας “Settings” του GUI, πρέπει να προσθέσετε ένα shortcut για το command “openSettings” όπως αυτό που αναφέρεται παρακάτω. Ενώ εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τον συνδυασμό Ctrl+Shift+S, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον συνδυασμό θέλετε.

Όταν τελειώσετε, η ενότητα keybinding του settings.json θα πρέπει να μοιάζει με την παρακάτω ανάλογα με το ποια άλλα πλήκτρα έχετε προσθέσει.

Όταν αποθηκεύετε το αρχείο settings.json, το Windows Terminal Preview θα αρχίσει αυτόματα να χρησιμοποιεί τις αλλαγές.

Τώρα μπορείτε να πατήσετε το συνδυασμό Ctrl+Shift+S για να εκκινήσετε ένα Settings GUI που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε όλα τα γενικά application settings για το Windows Terminal.

Windows Terminal

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέα προφίλ ή να διαμορφώσετε τα υπάρχοντα, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης και των σύνθετων ρυθμίσεων.

Windows Terminal

Στο παρελθόν, η διαμόρφωση του Windows Terminal απαιτούσε λίγο παιχνίδι από τον χρήστη για να δει τι δούλευε και ελπίζοντας ότι ένα αποθηκευμένο αρχείο settings.json δεν θα προκαλούσε σφάλματα.

Με το νέο GUI των Settings, είναι πολύ πιο εύκολο να διαμορφώσετε το Windows Terminal και τα διαμορφωμένα προφίλ σας. Ανοίγει επίσης το βοηθητικό πρόγραμμα σε λιγότερο έμπειρους χρήστες που δεν θέλουν απαραίτητα να “παίξουν” με ένα αρχείο JSON.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS