ΑρχικήinetYouTube: Καταργεί 3.000 κανάλια συντονισμένης επιρροής σε Κίνα/Ρωσία!

YouTube: Καταργεί 3.000 κανάλια συντονισμένης επιρροής σε Κίνα/Ρωσία!

Το YouTube έχει καταργήσει περίπου 3.000 κανάλια και λογαριασμούς που θεωρούνται μέρος δραστηριοτήτων συντονισμένης επιρροής από την Κίνα και τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Κίνα, το YouTube κατάργησε 2.946 κανάλια που θεωρούνται μέρος μιας επιχείρησης επιρροής στη χώρα, όπως αναφέρει ο διευθυντής του Google Threat Analysis Group, Shane Huntley. Ειδικότερα, ο Huntley ανέφερε σε ένα δελτίο του TAG για το Q1 2021 τα ακόλουθα:

«Αυτά τα κανάλια ανέβαζαν ως επί το πλείστον ανεπιθύμητο περιεχόμενο στα Κινεζικά σχετικά με τη μουσική, την ψυχαγωγία και τον τρόπο ζωής. Ένα πολύ μικρό υποσύνολο ανέβαζε περιεχόμενο στα Κινεζικά και στα Αγγλικά σχετικά με την ανταπόκριση των ΗΠΑ στην πανδημία του COVID-19 και τις αυξανόμενες πολιτικές διαιρέσεις στις ΗΠΑ.»

YouTube: Καταργεί 3.000 κανάλια συντονισμένης επιρροής σε Κίνα/Ρωσία!

Σύμφωνα με το Infosecurity Magazine, μεγάλο μέρος του υπόλοιπου έργου του TAG μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο επικεντρώθηκε στη Ρωσία. Εκεί, το YouTube κατάργησε τρία κανάλια, δύο λογαριασμούς χρηστών και έναν λογαριασμό προγραμματιστή για κινητά, καθώς ανέβαζαν περιεχόμενο σχετικά με εκδηλώσεις στις ΗΠΑ και πολιτικές συγκεντρώσεις που συνδέονται με τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης κι επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι.

Επίσης, καταργήθηκαν δύο ακόμη κανάλια και ένας λογαριασμός διαφημίσεων, για τη δημοσίευση περιεχομένου σχετικά με ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με το Αφγανιστάν, την Αρμενία και την Ουκρανία, ενώ πέντε ακόμη κανάλια δημοσίευαν βίντεο σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

YouTube: Καταργεί 3.000 κανάλια συντονισμένης επιρροής σε Κίνα/Ρωσία!

Ένα άλλο κανάλι καταργήθηκε για τη δημοσίευση περιεχομένου σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία, το οποίο θεωρείται μέρος των συντονισμένων δραστηριοτήτων επιρροής. Όλα αυτά τα κανάλια και οι λογαριασμοί μεταδίδουν περιεχόμενο στα Ρωσικά, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες του Κρεμλίνου να επηρεάσει την κοινή γνώμη, επικεντρώνονται όχι μόνο στους γεωπολιτικούς εχθρούς αλλά και στον λαό του.

Το καθεστώς του Πούτιν ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιρροή του Ναβάλνι, ο οποίος πρόσφατα φυλακίστηκε, αφού επέζησε μιας κρατικής απόπειρας δολοφονίας (δηλητηρίαση) και επέστρεψε στην πατρίδα του, παρά την απειλή που συνιστά για τον ίδιο αυτή του η απόφαση.

YouTube: Καταργεί 3.000 κανάλια συντονισμένης επιρροής σε Κίνα/Ρωσία!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το YouTube που κατάργησε κανάλια συντονισμένης επιρροής σε Κίνα και Ρωσία, και η Google ανέλαβε δράση εναντίον μερικών καναλιών και λογαριασμών που διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις και οι αντιπρόσωποί τους στη Βραζιλία, το Μαρόκο, το Κιργιζιστάν, την Αίγυπτο και την Ουκρανία, τα οποία επίσης θεωρήθηκαν μέρος συντονισμένων επιχειρήσεων επιρροής.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS