ΑρχικήinetJaguar Land Rover: Όλα τα αυτοκίνητα θα γίνουν ηλεκτρικά

Jaguar Land Rover: Όλα τα αυτοκίνητα θα γίνουν ηλεκτρικά

Jaguar

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πιθανότατα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από το 2025, στα πλαίσια της εκτεταμένης στρατηγικής “Reimagine“. Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, το brand της Jaguar θα είναι εντελώς ηλεκτρικό μέχρι τότε. Δεν θα υπάρχουν καν υβριδικά μοντέλα. Εν τω μεταξύ, και το brand Land Rover (που ανήκει, επίσης, στη Jaguar Land Rover) θα ξεκινήσει μια στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, με έξι νέα μοντέλα να έρχονται τα επόμενα πέντε χρόνια, ξεκινώντας από το 2024. Η Land Rover υπολογίζει ότι το 60% των αυτοκινήτων που θα πουλήσει έως το 2030, θα είναι ηλεκτρικά και ότι όλα τα μοντέλα της Jaguar Land Rover θα είναι διαθέσιμα σε “ηλεκτρικές παραλλαγές” μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

 Land Rover

Θα χρησιμοποιηθούν τρεις πλατφόρμες συμβατές με ηλεκτροκινητήρες. Η Land Rover θα χρησιμοποιήσει μια που ονομάζεται EMA (electric modular architecture) για τα ηλεκτρικά μοντέλα της και μια άλλη που ονομάζεται MLA (modular longitudinal architecture) για τα υβριδικά. Η Land Rover έχει επί του παρόντος τρεις οικογένειες SUV, το Range Rover, το Discovery και το Defender. Ωστόσο, δεν έχει πει ακόμα ποιο θα είναι το πρώτο που θα γίνει ηλεκτρικό.

Η Jaguar, από την άλλη μεριά, θα χρησιμοποιήσει μια νέα “καθαρή ηλεκτρική αρχιτεκτονική” για τα επερχόμενα οχήματά της και θα εγκαταλείψει το προγραμματισμένο κορυφαίο μοντέλο XJ limousine.

ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Jaguar δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική της για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα και σχετικά με το πώς θα αλλάξουν τα ήδη υπάρχοντα. Φαίνεται ότι τα τρέχοντα οχήματα αερίου και τα υβριδικά, όπως τα XE, XF, E-Pace και F-Pace θα απορριφθούν και θα αντικατασταθούν από τις ηλεκτρικές εκδόσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Jaguar θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα στρατηγική και έχει ήδη διαθέσει 48,7 εκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει πρόστιμα για την αποτυχία της να εκπληρώσει το στόχο της ΕΕ για μείωση των εκπομπών, κατά το 2020. Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε hydrogen fuel-cell οχήματα και σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμές μέσα στο έτος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Thierry Bolloré, δήλωσε ότι η στρατηγική θα δώσει έμφαση στην “ποιότητα έναντι του όγκου”. Επίσης, είπε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κλείσει κανένα από τα εργοστάσια αυτοκινήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο ή και αλλού.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS