ΑρχικήyoutubeLucid Air: Είναι καλύτερο από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla;

Lucid Air: Είναι καλύτερο από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla;

Ο Peter Rawlinson, διευθύνων σύμβουλος της Lucid Motors και πρώην μηχανικός της Tesla, ισχυρίστηκε ότι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Lucid Air θα φέρει επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, με τον ίδιο τρόπο που είχε φέρει και το Model S της Tesla.

Lucid Air

Κανείς δεν με πίστευε με το Model S. . . η εχθρότητα απέναντι του ήταν σοκαριστική. Το ίδιο αντιμετωπίζω και με το Air. Κανείς δεν το πιστεύει“, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lucid στο Forbes.

Η νέα έκδοση του Lucid Air, που ονομάζεται “Dream” edition, υπόσχεται αυτονομία 830 χλμ. ανά φόρτιση, ταχύτερη επαναφόρτιση και μπορεί να φτάσει περίπου τα 96,5 χλμ / ώρα σε κάτι παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι καινοτόμα, αλλά η Tesla παραμένει ένας σκληρός ανταγωνιστής.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, η νέα έκδοση του Model S θα φτάνει τις ίδιες ταχύτητες σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει τα 837 χλμ με μία μόνο φόρτιση.

Ο Rawlinson ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία πρόωσης του Lucid Air είναι η πιο αποτελεσματική και ότι έχει την καλύτερη απόδοση ηλεκτρικού ρεύματος (7,5 χλμ ανά κιλοβατώρα της μπαταρίας), χτυπώντας τα Model S και Model 3 της Tesla.

Για έναν σπρίντερ, το μέτρο σύγκρισης είναι το ρεκόρ στην κούρσα των 100 μέτρων“, είπε ο Rawlinson. “Αυτό μπορεί να γίνει και με μια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων“.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Rawlinson όσο και ο Elon Musk στοχεύουν στην ίδια αγορά. Ο πρώην μηχανικός της Tesla ελπίζει να πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Ο Rawlinson είπε στο Forbes ότι σκοπεύει να παράγει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα κάθε χρόνο και θέλει η εταιρεία του να αφήσει “το σημάδι της”.

Για το σκοπό αυτό, θα κυκλοφορήσει το 2023  ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο crossover, που ονομάζεται “Gravity”, με στόχο να ανταγωνιστεί το Model 3 της Tesla.

O Rawlinson έπιασε δουλειά στην Tesla το 2009 και πολύ γρήγορα, το 2010, έγινε επικεφαλής μηχανικός. Είναι κυρίως γνωστός για την ανάπτυξη του Model S. “Έδωσα ψυχή και σώμα σε αυτό το project“, θυμάται.

Tesla

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lucid λέει ότι είχε καλές σχέσεις με τον Elon Musk τουλάχιστον τον περισσότερο καιρό. “Και οι δύο είχαμε εμμονή με την τελειότητα, όσον αφορά στην τεχνολογία– με απλά λόγια τίποτε δεν ήταν αρκετά καλό“, αναφέρει.

Ο Rawlinson ακολουθεί τη στρατηγική του Musk όσον αφορά στην επιθυμία κατάκτησης της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων, ξεκινώντας με πιο πολυτελή αυτοκίνητα και πηγαίνοντας σε χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν θέλει την προσοχή πάνω του, όπως ο Musk.

Δεν είμαι αυτοκράτορας. Η Lucid είναι μια ομαδική προσπάθεια“, λέει. “Αυτή είναι μεγάλη διαφορά. Δεν περιμένω κάποιος που αγοράζει ένα Lucid Air να γνωρίζει το όνομά μου. Δεν περιμένω να γνωρίζουν ποιος είναι ο Peter Rawlinson“.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS