ΑρχικήinetΟ Musk λέει ότι είναι «υποστηρικτής» του Bitcoin - η τιμή του...

Ο Musk λέει ότι είναι «υποστηρικτής» του Bitcoin – η τιμή του επηρεάζεται

Ο Elon Musk επηρέασε και πάλι την τιμή του Bitcoin αφού δήλωσε ότι είναι υποστηρικτής του μεγαλύτερου cryptocurrency.

Μιλώντας στο app Clubhouse, ο δισεκατομμυριούχος είπε σε αυτό το σημείο ότι πιστεύει ότι «το Bitcoin είναι εξαιρετικό», προσθέτοντας ότι μπήκε «αργά στο πάρτι» και θα έπρεπε να είχε αγοράσει το cryptocurrency πριν από οκτώ χρόνια.

Musk bitcoin

Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε στα 34.500 δολάρια τη Δευτέρα και μετά έπεσε και πάλι. Αυξήθηκε έως και 16% στις 29 Ιανουαρίου φτάνοντας στα 38.000 $ αφού ο Musk ενημέρωσε τις πληροφορίες του προφίλ του στο Twitter προσθέτοντας το “#bitcoin”.

Τα cryptocurrencies έχουν χτυπηθεί πρόσφατα από την ευμετάβλητη ζήτηση λιανικής-επενδυτή που διαμορφώνεται στο διαδίκτυο από τα “Twitter feeds” και τα “Reddit forums“. Το Dogecoin – ένα ψηφιακό νόμισμα με θέμα τον σκύλο Shiba Inu που ξεκίνησε ως αστείο – έφτασε στα κορυφαία δέκα cryptocurrencies την περασμένη εβδομάδα πριν βυθιστεί η τιμή του το σαββατοκύριακο.

Στο Clubhouse, ο Musk είπε ότι δεν έχει καλή άποψη για άλλα cryptocurrencies και ότι τα σχόλιά του για το Dogecoin είναι αστεία, προσθέτοντας ότι «το πιο ειρωνικό αποτέλεσμα θα ήταν το Dogecoin να γίνει το παγκόσμιο νόμισμα στο μέλλον».

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 8.000 $ από την τιμή που έφτασε στις αρχές του Ιανουαρίου – 42.000 $, αλλά παραμένει σε πάνω από 260% τον προηγούμενο χρόνο.

«Το Bitcoin είναι πραγματικά στα πρόθυρα της ευρείας αποδοχής», δήλωσε ο Musk στα σχόλια του Clubhouse.

Άλλοι βλέπουν μερικούς πιο άμεσους κινδύνους για το Bitcoin, του οποίου η τελευταία έκρηξη τιμής θυμίζει την φούσκα που έγινε το 2017.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS