ΑρχικήHow ToInternet: Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα σύνδεσης σας - Πλήρης οδηγός

Internet: Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα σύνδεσης σας – Πλήρης οδηγός

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους και παραβιάσεις για να αποκτήσετε ταχύτερη ταχύτητα σύνδεσης στο internet. Υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις software, κόλπα hardware ή ορισμένες βασικές διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ταχύτητα του internet.

Στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό θα δείτε πολλούς πιθανούς τρόπους για να ελέγξετε και να αυξήσετε την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Λάβετε υπόψη ότι αυτές είναι γενικές συμβουλές και η πραγματική ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ISP σας.

internet

Διορθώσεις software για αύξηση της ταχύτητας στο internet

1. Ελέγξτε την ταχύτητα σας

Το πρώτο βήμα που πρόκειται να κάνουμε εδώ είναι να κάνουμε το τεστ ταχύτητας internet και το ping test. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη ακούσει για την καλύτερη δοκιμή ταχύτητας διαδικτύου στον κόσμο από την Ookla, δηλαδή το Speedtest.net.

Η χρήση του Speedtest της Ookla είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον ιστότοπο Speedtest.net και να κάνετε κλικ στο κουμπί BEGIN TEST.

2. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σας σύστημα έχουν ενημερωθεί

Ένα παλιό και ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης/λειτουργικό σύστημα εμποδίζει επίσης την ταχύτητα του διαδικτύου σας και έτσι σας κάνει να κολλήσετε στη μέση της περιήγησης σας στον ιστό, τη λήψη/μεταφόρτωση αρχείων κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς και το λειτουργικό σύστημα, είναι ενημερωμένο για να έχετε καλύτερη ταχύτητα. Εάν δυσκολεύεστε να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση απευθείας από τα παρακάτω links:

  • Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Mozilla Firefox από εδώ.
  • Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Google Chrome από εδώ.
  • Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Safari από εδώ.
  • Κάντε λήψη της τελευταίας έκδοσης του Internet Explorer από εδώ.
  • Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Edge Chromium από εδώ.

Για να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα, συνιστάται να βρείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις ενημέρωσης στον υπολογιστή σας και να μεταβείτε στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

3. Ελέγξτε για δραστηριότητες στο παρασκήνιο

Οι δραστηριότητες που τρέχουν στο παρασκήνιο είναι ο νούμερο ένα ένοχος όσον αφορά την επιβράδυνση της ταχύτητάς σας στο internet. Για να εξασφαλίσετε καλύτερη ταχύτητα, πρέπει να ελέγξετε και να “σκοτώσετε” αυτές τις περιττές δραστηριότητες που τρέχουν στο παρασκήνιο της συσκευής σας.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να ελέγξουν τις δραστηριότητες παρασκηνίου πατώντας CTR+Shift+ESC, ενώ οι χρήστες των macOS μπορούν να αναζητήσουν το “Activity Monitor” στο Spotlight search.

Παρόμοιες εντολές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για συστήματα Linux. Για παράδειγμα, μπορείτε να προχωρήσετε και να χρησιμοποιήσετε την εντολή gnome-system-monitor για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή παρακολούθησης συστήματος στον Ubuntu υπολογιστή σας.

4. Προσαρμογή προγράμματος περιήγησης για ταχύτερη περιήγηση στο internet

Οι χρήστες μπορούν επίσης να βελτιώσουν την εμπειρία του internet surfing κάνοντας κάποιες αλλαγές στα προγράμματα περιήγησης. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά την κρυφή μνήμη, καθώς μερικές φορές είναι η κύρια αιτία επιβράδυνσης της ταχύτητας περιήγησής σας. Επίσης, θα πρέπει να διαγράψετε τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά.

5. DNS hack για επιτάχυνση του διαδικτύου

Το Google DNS συνιστάται για πιο γρήγορο και ασφαλές διαδίκτυο.

Για τη διαμόρφωση του Google DNS, χρησιμοποιήστε αυτές τις διευθύνσεις IP:

  • Για IPv4: 8.8.8.8 ή / και 8.8.4.4.
  • Για IPv6: 2001:4860:4860::8888 ή / και 2001:4860:4860::8844

6. Σταματήστε τη λήψη και την αποστολή από torrent

Η λήψη και η αποστολή torrents μπορεί μερικές φορές να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ταχύτητα του διαδικτύου σας. Και το χειρότερο είναι, τις περισσότερες φορές, αυτές οι εφαρμογές ξεκινούν αυτόματα κάθε φορά που ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ταχύτητα σας, ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι τα torrents σας είναι σε παύση.

7. Απελευθερώστε τον άσκοπα χρησιμοποιούμενο χώρο

Τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας και χρειάζονται τη λειτουργία του internet, εμποδίζουν την ταχύτητά σας, ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιείτε. Επομένως, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα που δεν σας χρησιμεύουν πλέον. Επίσης, μην ξεχάσετε να διαγράψετε προσωρινά δεδομένα διαδικτύου που δημιουργήθηκαν από αυτά τα προγράμματα.

internet

Διορθώσεις hardware για γρηγορότερο internet

1. Εντοπίστε τα προβλήματα με το Wi-Fi

Δεν επιβραδύνει μόνο το software την ταχύτητα σας, αλλά και το hardware σας μπορεί να κάνει το ίδιο. Η συμβουλή μας είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Ofcom ή οποιαδήποτε παρόμοια εφαρμογή ελέγχου Wi-Fi για να εντοπίσετε το πρόβλημα και να βελτιώσετε τη σύνδεση Wi-Fi.

2. Τοποθέτηση router Wi-Fi για καλή σύνδεση

Η θέση του router σας θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ισχύος του σήματος Wi-Fi και, συνεπώς, στην καλύτερη ταχύτητα του internet. Σύμφωνα με έρευνα, το router σας πρέπει να τοποθετηθεί κάπου κεντρικά και σε κάποιο ύψος. Κρατήστε το router σας μακριά από το φούρνο μικροκυμάτων και κατευθύνετε την κεραία σας προς τα πάνω για καλύτερη πρόσβαση.

3. Επιλέξτε το σωστό κανάλι Wi-Fi

Η αλληλεπικάλυψη καναλιών εμποδίζει το σήμα του Wi-Fi και μειώνει την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Η επιλογή του σωστού καναλιού Wi-Fi μειώνει τη διεπαφή και βελτιώνει την απόδοση του Wi-Fi. Η επικάλυψη γίνεται κυρίως με κοντινά κανάλια, επομένως, η επιλογή καναλιών 1, 6 και 11 είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι αρκετά μακριά και δεν αλληλεπικαλύπτονται (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα).

4. Ενισχύστε το Wi-Fi με ένα κουτάκι μπύρας

Σε μερικούς, αυτή η μέθοδος μπορεί να φαίνεται αστεία, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί. Κόψτε και τοποθετήστε το δοχείο μπύρας γύρω από την κεραία με τέτοιο τρόπο ώστε οι συσκευές σας να βλέπουν την κοίλη και λαμπερή πλευρά του δοχείου μπύρας. Ως αποτέλεσμα, το αλουμίνιο μπορεί να αντανακλάσει το σήμα – το οποίο νωρίτερα χάθηκε σε άλλες κατευθύνσεις – προς εσάς και σας δίνει ένα ισχυρό σήμα Wi-Fi.

Αλλά αυτή η μέθοδος έχει τους δικούς της περιορισμούς, καθώς η μία πλευρά θα μπλοκαριστεί. Έτσι, θα πρέπει να το προσαρμόζετε κάθε φορά.

5. Βέλτιστες πρακτικές για την αύξηση της ταχύτητας Wi-Fi

Ακολουθήστε και τις παρακάτω πρακτικές για να έχετε μια καλύτερη και ταχύτερη ταχύτητα στο internet:

  • Ελέγξτε και ενημερώστε το firmware του router σας.
  • Προστατεύστε με κωδικό πρόσβασης το router σας.
  • Αποσυνδέστε παλιές συσκευές.
  • Ελέγξτε για παρεμβολές σήματος από συσκευές όπως ασύρματα τηλέφωνα, φούρνους μικροκυμάτων κ.λπ.

6. Χρησιμοποιήστε το repeater για να ενισχύσετε το σήμα

Εάν χρησιμοποιείτε router Wi-Fi σε ένα μεγάλο σπίτι και το router σας δεν είναι αρκετά ισχυρό, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του αργού σήματος Wi-Fi. Συνιστάται γενικά να χρησιμοποιείτε έναν repeater για την επέκταση του δικτύου Wi-Fi. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό router και να το χρησιμοποιήσετε ως repeater είτε να χρησιμοποιήσετε έναν νέο repeater.

7. Χρησιμοποιήστε το Ethernet αντί για το Wi-Fi εάν είναι δυνατόν

Αν και το Wi-Fi είναι πιο βολικό, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ενσύρματες συνδέσεις είναι πολύ καλύτερες από τις ασύρματες. Επομένως, εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε μια ενσύρματη σύνδεση καθώς είναι πιο ασφαλής, γρηγορότερη, έχει χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο και δεν υπάρχουν προβλήματα ασύρματων παρεμβολών.

internet

Διορθώσεις ασφαλείας για υψηλή ταχύτητα στο Διαδίκτυο

1. Σάρωση για malware και adware

Για να αντιμετωπίσετε αυτούς τους κινδύνους, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα αποτελεσματικό προϊόν antivirus και να σαρώνετε τακτικά τον υπολογιστή σας για malware, ιούς, adware, ransomware κ.λπ.

2. Ελέγξτε και προστατεύστε το router σας από επιθέσεις hacking

Έχουμε δει σε προηγούμενες έρευνες πώς τα router είναι ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις. Ένα μεγάλο ελάττωμα ανακαλύφθηκε και στο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο ασφαλείας WPA2. Ο σκοπός του hacking στο Wi-Fi μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, από την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών έως τη χρήση του εύρους ζώνης Wi-Fi για το διαδίκτυο. Εάν δεν ανιχνευθεί, αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε πρώτα την ευπάθεια στο router σας και να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

3. Ορίστε την ασφάλεια δικτύου

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Η ρύθμιση της ασφάλειας δικτύου θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη εισβολή. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές δικτύου σας, όπως τα routers και τα switches, έχουν ρυθμιστεί σωστά και προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.

Ακολουθούν μερικά βήματα για την προστασία του router.

  • Ενεργοποιήστε το firewall.
  • Ενεργοποιήστε το WPA2 ή το νεότερο WPA3.
  • Αλλάξτε το προεπιλεγμένο όνομα δικτύου SSID.
  • Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
  • Απενεργοποίηση απομακρυσμένης διαχείρισης.
  • Ενεργοποιήστε το φίλτρο MAC και τη δυνατότητα καταγραφής.

Αυτές ήταν όλες οι μέθοδοι που είχαμε συγκεντρώσει για την επιτάχυνση της ταχύτητας του internet και ελπίζουμε πραγματικά να σας βοηθήσουν.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS