ΑρχικήHow ToMicrosoft Edge: Πώς να απεγκαταστήσετε/καταργήσετε επεκτάσεις

Microsoft Edge: Πώς να απεγκαταστήσετε/καταργήσετε επεκτάσεις

Οι επεκτάσεις του Microsoft Edge μπορούν να προσθέσουν μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων που κάνουν το πρόγραμμα περιήγησης ακόμη πιο χρήσιμο. Ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να έχετε εγκαταστήσει πάρα πολλές επεκτάσεις ή ακόμα και επεκτάσεις που δεν χρειάζεστε πλέον. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι εύκολο να τις απεγκαταστήσετε ή να τις καταργήσετε, εάν το επιθυμείτε. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Microsoft Edge: Πώς να απεγκαταστήσετε/απενεργοποίησετε επεκτάσεις

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε τον Microsoft Edge. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες σε οποιοδήποτε παράθυρο και επιλέξτε “Επεκτάσεις” από το μενού που εμφανίζεται.

Microsoft Edge: Πώς να απεγκαταστήσετε/απενεργοποίησετε επεκτάσεις

Στην καρτέλα “Επεκτάσεις”, θα δείτε μια λίστα με κάθε επέκταση του Edge που έχετε εγκαταστήσει. Εντοπίστε την καταχώριση για την επέκταση που θέλετε να καταργήσετε ή να απεγκαταστήσετε.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την επέκταση, γυρίστε το διακόπτη που υπάρχει δίπλα της.

Microsoft Edge: Πώς να απεγκαταστήσετε/απενεργοποίησετε επεκτάσεις

Ωστόσο, εάν θέλετε κάποια στιγμή να ενεργοποιήσετε ξανά την επέκταση, θα πρέπει απλώς να επιστρέψετε στην καρτέλα “Επεκτάσεις” και να γυρίσετε τον διακόπτη από τη θέση “off” στη θέση “on”.

Επίσης, εάν θέλετε να καταργήσετε οριστικά μία επέκταση, κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση” που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την περιγραφή της επέκτασης.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση”, θα σας εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης. Κάντε ξανά κλικ στην επιλογή “Κατάργηση”.

Έτσι, η επέκταση θα καταργηθεί εντελώς και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα γράφει «Η επέκταση καταργήθηκε». Μπορείτε είτε να το αγνοήσετε είτε να το απορρίψετε με το κουμπί “X”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καταργήσετε γρήγορα μια επέκταση από τον Edge εάν δείτε το εικονίδιο της στη γραμμή εργαλείων. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε “Κατάργηση από τον Microsoft Edge” από το αναδυόμενο μενού.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση” στην αναδυόμενη επιβεβαίωση και η επέκταση θα απεγκατασταθεί.

Εάν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά την επέκταση, θα πρέπει να επισκεφθείτε την κατηγορία “Επεκτάσεις Edge” στο Microsoft Store, στην οποία μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της καρτέλας “Επεκτάσεις”.

Πηγή: howtogeek.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS