ΑρχικήinetΗ Toyota θα λανσάρει φέτος στις ΗΠΑ τρία ηλεκτρικά οχήματα

Η Toyota θα λανσάρει φέτος στις ΗΠΑ τρία ηλεκτρικά οχήματα

Η Toyota αποκάλυψε ότι φέτος στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει τρία ηλεκτρικά οχήματα. Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ονόμασε τα μοντέλα των οχημάτων που θα λανσάρει, είπε ότι δύο από αυτά είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ το άλλο είναι ένα υβριδικό plug-in. Είναι ένα βήμα προς έναν από τους στόχους της εταιρείας, δηλαδή το 40% όλων των πωλήσεων νέων οχημάτων να προέρχεται από ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025. Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει επίσης να πουλήσει ηλεκτρικά μοντέλα Toyota και Lexus (το εμπορικό σήμα πολυτελείας της) σε όλο τον κόσμο κατά το ίδιο έτος.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία ανέφερε ότι ένα νέο ηλεκτρικό EV θα κυκλοφορήσει φέτος στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα έχει το μέγεθος του RAV4 ή του Forester και θα βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα e-TNGA, η οποία θα χρησιμεύσει ως αρχιτεκτονική modular για τα ηλεκτρικά της οχήματα. Η Toyota δεν είπε εάν αυτό το όχημα είναι ένα από τα τρία, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο στη φωτογραφία μοιάζει με το υβριδικό plug-in RAV4 Prime που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Στην ανακοίνωση της, η Toyota μοιράστηκε επίσης ορισμένα αποτελέσματα από μια εσωτερική έρευνα που αξιολογεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μεταξύ ενός πλήρως ηλεκτρικού και ενός plug-in υβριδικού οχήματος. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι εκπομπές αερίων των επί του παρόντος διαθέσιμων μοντέλων πλήρους ηλεκτρικού ρεύματος και plug-in είναι περίπου οι ίδιες λαμβάνοντας υπόψη τους ρύπους που δημιουργούνται από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, η παραγωγή των plug-ins μπορεί ακόμη και να παράγει λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου, καθώς συνήθως έχουν μικρότερες μπαταρίες.

Toyota

«Το βασικό σημείο είναι ότι ένα BEV και ένα PHEV μπορούν να προσφέρουν παρόμοια περιβαλλοντικά οφέλη», ανέφερε η εταιρεία. Έχοντας ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με πολλαπλές μορφές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Toyota μπορεί να επιτρέψει στους καταναλωτές να επιλέξουν το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και με το κόστος που μπορούν να υποστηρίξουν, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τη συνολική συμβολή στη μείωση των αερίων GHG.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS