ΑρχικήinetFacebook: Περιορίζει την διανομή περιεχομένου από το στρατό της Μιανμάρ

Facebook: Περιορίζει την διανομή περιεχομένου από το στρατό της Μιανμάρ

Το Facebook θα μειώσει σημαντικά τη διανομή περιεχομένου από προφίλ και σελίδες που διαχειρίζεται ο στρατός της Μιανμάρ, ως αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Ενώ τα social media ήταν συχνά απρόθυμα στο να επιλέξουν πλευρά σε διάφορες πολιτικές διαφωνίες, το Facebook ενεργεί διαφορετικά και λαμβάνει άμεσα μέτρα για να σταματήσει τη διανομή περιεχομένου από το στρατό της Μιανμάρ.

Μιανμάρ facebook

Η εταιρεία περιορίζει την εμβέλεια της ομάδας του εκπροσώπου του στρατηγού Brigadier General Zaw Min Tun, προσθέτοντας ότι «η ίδια ενέργεια θα εφαρμοστεί σε οποιεσδήποτε πρόσθετες σελίδες ελέγχουν οι στρατιωτικοί που παραβιάζουν επανειλημμένα τις πολιτικές μας για την παραπληροφόρηση», ανέφερε σε δήλωση.

“Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ την 1η Φεβρουαρίου, η κατάσταση παραμένει ασταθής και το Facebook προσαρμόζεται για να ανταποκριθεί σε αυτά τα γεγονότα“, δήλωσε ο κ. Rafael Frankel, διευθυντής πολιτικής για τις αναδυόμενες χώρες της Apac.

Το Facebook είπε ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση ως έκτακτη ανάγκη, κινητοποιώντας πόρους, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων της Μιανμάρ που γνωρίζουν την μητρική γλώσσα της χώρας για να ανταποκριθεί γρήγορα στις απειλές.

Η εταιρεία Menlo Park, με έδρα την Καλιφόρνια, δίνει προτεραιότητα στην αποτροπή της βλάβης που προκαλείται από το περιεχόμενο που μοιράζεται σε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες του, διατηρώντας παράλληλα την ελευθερία έκφρασης για τους ντόπιους πολίτες.

Θέτει επιπλέον προστατευτικά μέτρα για δημοσιογράφους, ακτιβιστές και απολυμένους πολιτικούς ηγέτες και εξαλείφει τις παραπλανητικές ειδήσεις που ισχυρίζονται ότι υπήρξε εκτεταμένη απάτη ή ξένη παρέμβαση στις εκλογές του Νοεμβρίου της χώρας.

Η κυβέρνηση Biden κατήγγειλε το πραξικόπημα στη Μιανμάρ και επέβαλε κυρώσεις εναντίον των ηγετών της.

Χιλιάδες διαδηλωτές βρισκόταν στους δρόμους σε αντίθεση με την στρατιωτική διαταγή, απαιτώντας την απελευθέρωση πολιτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένης της Aung San Suu Kyi. Ο στρατός αντέδρασε συλλαμβάνοντας τους περισσότερους από τους βοηθούς της.

Η στρατιωτική χούντα έχει εντείνει την δράση της κατά των δημοσίων υπαλλήλων, των δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις διαμαρτυρίες ενόψει των μεγάλων διαδηλώσεων που προγραμματίστηκαν για την Παρασκευή, μέρα αργίας για την χώρα.

Διέταξε επίσης την απελευθέρωση περισσότερων από 23.000 κρατουμένων, μια κίνηση που πιθανότατα αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του κινήματος διαμαρτυρίας και στην ενίσχυση της υποστήριξης των ηγετών του πραξικοπήματος.

“Βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση των συλλήψεων και των κρατήσεων, κυρίως τις νυχτερινές ώρες”, δήλωσε ο κ. Matthew Smith, διευθύνων σύμβουλος της Fortify Rights, μιας ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή πληροφοριών: straitstimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS