ΑρχικήinetΤο «Farfarout» είναι το πιο μακρινό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα

Το «Farfarout» είναι το πιο μακρινό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα

Είναι επίσημο: Το Farfarout είναι το πιο μακρινό (γνωστό) αντικείμενο του ηλιακού μας συστήματος.

Ο πλανητοειδής (μικρός πλανήτης) Farfarout εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2018, σε μια εκτιμώμενη απόσταση 140 αστρονομικών μονάδων (AU) από τον ήλιο – πιο μακριά από οποιοδήποτε αντικείμενο γνωρίζουμε. (Ένα AU είναι η μέση απόσταση Γης-Ήλιου – περίπου 93 εκατομμύρια μίλια ή 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Για να καταλάβετε, ο Πλούτωνας περιστρέφεται σε τροχιά σε μια μέση απόσταση περίπου 39 AU.)

Farfarout

Η εγγενής φωτεινότητα του Farfarout υποδηλώνει έναν κόσμο πλάτους περίπου 250 μιλίων (400 χιλιόμετρα), αρκετά ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για έναν πλανήτη νάνο. Αλλά η εκτίμηση του μεγέθους υποθέτει ότι ο κόσμος είναι σε μεγάλο βαθμό φτιαγμένος από πάγο και αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να αλλάξει αν οι επιστήμονες εντοπίσουν και άλλες λεπτομέρειες.

Και μιλώντας για περισσότερες παρατηρήσεις: Η ομάδα ανίχνευσης έχει πλέον συγκεντρώσει αρκετά δεδομένα για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του Farfarout. Ως αποτέλεσμα, ο πλανητοειδής μόλις έλαβε μια επίσημη ονομασία από το Minor Planet Center στο Cambridge της Μασαχουσέτης, το οποίο προσδιορίζει και υπολογίζει τροχιές μικρών αντικειμένων στο ηλιακό μας σύστημα.

Αυτός ο ορισμός, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (10 Φεβρουαρίου) σε ηλεκτρονική εγκύκλιο του Minor Planet Center, είναι το 2018 AG37.

Οι αστρονόμοι εντόπισαν το Farfarout χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Subaru 8 μέτρων (26,2 πόδια) στο Maunakea της Χαβάης και ανίχνευσαν την τροχιά του χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια Gemini North και Magellan.

Το Farfarout απέχει περίπου 132 AU από τον ήλιο, σύμφωνα με τους ερευνητές. Και η τροχιά του είναι πλέον γνωστή ως πολύ ελλειπτική.

Η ομάδα που εντόπισε το Farfarout είναι γνωστή για το ότι εντοπίζει αντικείμενα στο σκοτεινό και ψυχρό εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Για παράδειγμα, το 2018, οι ερευνητές βρήκαν το μακρινό αντικείμενο Farout και έναν μακρινό νάνο πλανήτη που ονομάζεται “The Goblin”.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι: το ρεκόρ απόστασης του Farfarout αναφέρεται στην τρέχουσα τοποθεσία του. Υπάρχουν πολλά άλλα αντικείμενα, όπως ο νάνο πλανήτης Σέντνα, που βρίσκονται πολύ πιο μακριά από το σημείο που βρίσκεται ο Farfarout.

Πηγή πληροφοριών: space.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS