ΑρχικήinetLastPass Free: Δεν θα χρησιμοποιείται σε υπολογιστή & κινητό ταυτόχρονα

LastPass Free: Δεν θα χρησιμοποιείται σε υπολογιστή & κινητό ταυτόχρονα

Από τον επόμενο μήνα, το LastPass δεν θα επιτρέπει πλέον τη χρήση του δωρεάν λογαριασμού σε πολλούς τύπους συσκευών (υπολογιστές και κινητά) ταυτόχρονα.

Το LastPass είναι ένας password manager που σας επιτρέπει να συγχρονίζετε και να συμπληρώνετε αυτόματα τα login credentials σας σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, iOS, Android και σχεδόν όλων των web browsers.

Ενώ το LastPass προσφέρει premium συνδρομές με πρόσθετες δυνατότητες, παρέχει επίσης και μια δωρεάν συνδρομή “με πρόσβαση σε όλες τις συσκευές σας.”

Σήμερα, το LastPass άρχισε να στέλνει email στους πελάτες της δωρεάν υπηρεσίας τους λέγοντας τους ότι από τις 16 Μαρτίου 2021, δεν θα επιτρέπεται πλέον στους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία τόσο σε mobile όσο και σε επιτραπέζιες συσκευές ταυτόχρονα.

LastPass Free

Αντ ‘αυτού, οι χρήστες θα αναγκαστούν να επιλέξουν που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την δωρεάν υπηρεσία – κινητό ή υπολογιστή.

Σύμφωνα με αυτό το email, οι χρήστες του LastPass Free θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία στις φορητές συσκευές Android και iOS ταυτόχρονα, αλλά όχι σε υπολογιστές ή αντίστροφα.

“Κάνουμε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του LastPass Free έχουν πρόσβαση στο LastPass σε όλους τους τύπους συσκευών. Το LastPass προσφέρει πρόσβαση σε δύο τύπους συσκευών – Υπολογιστές (συμπεριλαμβανομένων όλων των προγραμμάτων περιήγησης που λειτουργούν σε desktops και laptops) ή mobile συσκευές (συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, smartwatches και tablets).

“Από τις 16 Μαρτίου 2021, το LastPass Free θα αφορά την πρόσβαση μόνο σε απεριόριστες συσκευές ενός τύπου”, ανακοίνωσε το LastPass σε ένα ενημερωτικό δελτίο.

Το LastPass Free θα επιλέξει αυτόματα τον καθορισμένο τύπο πλατφόρμας με βάση τη συσκευή στην οποία θα συνδεθείτε για πρώτη φορά μετά τις 16 Μαρτίου. Εάν συνδεθείτε με το τηλέφωνό σας, το LastPass θα ορίσει αυτόματα τον ενεργό τύπο συσκευής σας σε “Mobile”.

Ενώ οι χρήστες του LastPass Free δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους σε διαφορετική κατηγορία συσκευών, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε απεριόριστες συσκευές στην ίδια κατηγορία.

Για να αποτρέψει τους χρήστες να κολλήσουν με μια πλατφόρμα που δεν θέλουν, το LastPass παρέχει στους χρήστες τρεις ευκαιρίες να αλλάξουν τον ενεργό τύπο συσκευής τους. Μετά την τρίτη αλλαγή, οι χρήστες θα κολλήσουν σε αυτήν την πλατφόρμα, εκτός εάν κάνουν αναβάθμιση σε λογαριασμό LastPass Premium ή Families.

Εκτός από αυτούς τους νέους περιορισμούς, οι χρήστες του Lastpass Free δεν θα λαμβάνουν πλέον υποστήριξη μέσω email και θα έχουν πρόσβαση μόνο στο κέντρο υποστήριξης και στα φόρουμ του LastPass.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS