ΑρχικήinetFacebook: Τέρμα τα έσοδα σε σελίδες με ψευδείς ειδήσεις

Facebook: Τέρμα τα έσοδα σε σελίδες με ψευδείς ειδήσεις

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα τα μέτρα που θα πάρει για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων: τα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Όπως εξηγούν δύο υπεύθυνοι προϊόντων στο Facebook στη σημερινή ενημέρωση, δεν θα επιτρέπεται η διαφήμιση στο Facebook σε και από σελίδες που μοιράζονται επανειλημμένα τα νέα που έχουν επισημανθεί σαν ψευδή από τους τρίτους.Facebook

Το Facebook ελπίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει να σταματήσει η παλίρροια των ψεύτικων ιστοριών, καθώς θα αποκοπεί οποιαδήποτε πιθανή χορήγηση μετρητών σε τέτοιες σελίδες:

Η σημερινή επικαιροποίηση των μέτρων συμβάλλει στη διακοπή των οικονομικών κινήτρων και στη μείωση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, κάτι το οποίο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την οικοδόμηση μιας πιο ενημερωμένης κοινότητας στο Faceboοk.

Όταν το Faceboοk περιέγραψε αρχικά το σχέδιό του για την αναχαίτιση την ψεύτικων ειδήσεων πέρυσι, ανέφερε την περικοπή της των εσόδων σε spammers, αλλά δεν διευκρίνηζε πώς θα το έκανε αυτό.

Ο Adam Mosseri, VP του News Feed, δήλωσε ότι ήταν πολύ εύκολο να εντοπίσουμε τα αληθινά κίνητρα των ανθρώπων που τρέχουν τέτοιες Σελίδες:

Έχουμε διαπιστώσει ότι πολλά ψεύτικα νέα υπάρχουν για οικονομικά κίνητρα. Οι spammers κερδίζουν χρήματα μεταμφιεσμένοι σαν γνωστοί οργανισμοί ειδήσεων και δημοσιεύουν φάρσες που κάνουν τους ανθρώπους να επισκέπτονται τους ιστότοπούς τους, οι οποίοι σερβίρουν κυρίως διαφημίσεις.

Οι διαχειριστές προϊόντων του Faceboοk δήλωσαν επίσης ότι οι Σελίδες που έχουν εντοπιστεί με ψευδές περιεχόμενο ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να διαφημιστούν αν κάποια στιγμή σταματήσουν να μοιράζονται ψεύτικα νέα, αλλά δεν διευκρίνισαν το χρονικό διάστημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS