ΑρχικήUpdatesChrome: Τα sites θα ανοίγουν σε desktop mode σε μεγάλα tablet Android

Chrome: Τα sites θα ανοίγουν σε desktop mode σε μεγάλα tablet Android

Το Google Chrome πειραματίζεται με μια νέα λειτουργία που θα ανοίγει αυτόματα ιστοσελίδες σε desktop mode σε tablet Android που έχουν αρκετά μεγάλη οθόνη. Η δυνατότητα ουσιαστικά θα εξαλείψει την ανάγκη να επιλέξετε χειροκίνητα την επιλογή “Desktop site” στο πρόγραμμα περιήγησης και να προσφέρει στους χρήστες συνολικά μια πιο βελτιωμένη εμπειρία.

chrome

Πρόσφατα εντοπίσαμε πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επερχόμενη λειτουργία στο Chromium Gerrit, το οποίο ρίχνει λίγο φως στις δυνατότητές του. Σύμφωνα με την περιγραφή, η λειτουργία θα επιτρέψει στον Google Chrome να χρησιμοποιεί αυτόματα την έκδοση desktop όταν εντοπίζει ότι η συσκευή έχει αρκετά μεγάλη οθόνη. Παρόλο που δεν είμαστε σίγουροι για το όριο μεγέθους αυτήν τη στιγμή, πιστεύουμε ότι η λειτουργία πιθανότατα θα βασίζεται στην ανάλυση/DPI του tablet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα λειτουργία βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής της και δεν είμαστε σίγουροι αν θα φτάσει σε μια σταθερή έκδοση του Google Chrome. Αλλά αν/όταν το κάνει, σίγουρα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη για όσους διαθέτουν μεγάλα tablet όπως το Samsung Galaxy Tab S7.

Μαζί με αυτήν τη νέα λειτουργία προεπιλεγμένης λειτουργίας επιτραπέζιου υπολογιστή, το Google Chrome πειραματίζεται επίσης με τα πλάτη των καρτέλων στη νέα δυνατότητα tab scrolling. Μάθαμε για αυτήν την αλλαγή στις αρχές του μήνα και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη στον Chrome 90 στο κανάλι Canary. Το χαρακτηριστικό αυτό δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το πλάτος της καρτέλας στο πρόγραμμα περιήγησης, με τέσσερις παραλλαγές μεγέθους για να διαλέξουν – καρφιτσωμένο πλάτος καρτέλας, μεσαίο πλάτος, μεγάλο πλάτος ή χωρίς συρρίκνωση. Η Google πιθανότατα θα επιλέξει μία από αυτές τις παραλλαγές μεγέθους με βάση τα σχόλια των χρηστών, αλλά είναι πιθανό η εταιρεία να παρέχει πολλές επιλογές όταν η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε σταθερή κατασκευή.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS