ΑρχικήUpdatesInkscape 1.0.1: Κυκλοφόρησε με πολλές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

Inkscape 1.0.1: Κυκλοφόρησε με πολλές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

Πριν σχεδόν 4 μήνες, κυκλοφόρησε το Inkscape v1.0. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Inkscape είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για διαχείριση και δημιουργία διάφορων εικόνων και γραφικών. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε και η νέα έκδοση 1.0.1, η οποία περιέχει πολλές βελτιώσεις για θέματα τα οποία υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής.

Ποιες αλλαγές περιέχει το Inkscape 1.0.1;

Εκτός από βελτιώσεις, το Inkscape 1.0.1 φέρνει στους χρήστες και ορισμένες νέες δυνατότητες, οι οποίες όμως, βρίσκονται σε beta στάδιο. Επιπλέον, η εφαρμογή περιέχει καλύτερη μετάφραση για κάποιες από τις γλώσσες που υποστηρίζει.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην νέα έκδοση, είναι η προσθήκη του CSS dialog στο Object menu της εφαρμογής. Χρησιμοποιώντας το CSS dialog, οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέτουν, αλλάζουν ή και να σβήνουν κομμάτια από το CSS stylesheet του αρχείου.

Πέρα από καλύτερη διαχείριση του CSS, το Inkscape πλέον περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα, η οποία μπορεί να αναφέρει όλα τα χρώματα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα αρχείο, καθώς και πόσες φορές υπάρχει το κάθε χρώμα.

Inkscape 1.0.1: Κυκλοφόρησε με πολλές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στην τελευταία έκδοση, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα αρχεία τους σε PDF μορφή. Βέβαια, το Inkscape 1.0.1 περιέχει όλες τις υπόλοιπες επιλογές αποθήκευσης, οι οποίες υπάρχουν στην έκδοση 1.0. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την επέκταση Scribus, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν τα χρώματα και τα γραφικά στο PDF αρχείο ακόμα καλύτερα.

Ακολουθεί λίστα με κάποιες από τις βελτιώσεις στο Inkscape 1.0.1:

  • Το AppImage πλέον έρχεται με python 3.8.
  • Διορθώθηκε το πρόβλημα με την εύρεση των γραμματοσειρών στην Snap έκδοση.
  • Διορθώθηκαν τα προβλήματα με το Zoom.
  • Βελτιωμένη εμφάνιση του LPE Dialog.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές και τις βελτιώσεις στην έκδοση 1.0.1, μπορείτε να διαβάσετε τις επίσημες σημειώσεις του Inkscape.

Λήψη και εγκατάσταση του Inkscape 1.0.1:

Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την νέα έκδοση της εφαρμογής, θα πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη από εδώ. Δυστυχώς, προς το παρόν η έκδοση 1.0.1 είναι διαθέσιμη μόνο για Windows και Linux.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS