ΑρχικήUpdatesΗ λειτουργία Shorts του YouTube κυκλοφορεί σε beta στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η λειτουργία Shorts του YouTube κυκλοφορεί σε beta στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το TikTok προκάλεσε μια τεράστια αλλαγή στο χώρο των κοινωνικών μέσων. Κατάφερε να διαδώσει την έννοια των σύντομων βίντεο, και το έκανε παγκόσμια, με την Android εφαρμογή να έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις. Και ενώ εταιρείες όπως το Facebook έχουν ήδη κυκλοφορήσει τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις, όπως το Instagram Reels, το TikTok εξακολουθεί να καταφέρνει να κρατάει την πρώτη θέση, παρά τις εντάσεις με άλλες εταιρείες, ακόμη και το μπλοκάρισμα της εφαρμογής από διάφορες χώρες όπως η Ινδία (όπου η εφαρμογή απαγορεύτηκε πλήρως) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου επιχειρήθηκε απαγόρευση). Έχουν επίσης δημιουργηθεί πολλές εναλλακτικές λύσεις, με μία από αυτές να είναι το YouTube Shorts. Το YouTube Shorts ανακοινώθηκε πέρυσι και τώρα κυκλοφορεί σε στάδιο beta στους καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Shorts του YouTube

Αυτή η έκδοση beta ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο σύμφωνα με τον επικεφαλή της εταιρείας Neal Mohan. Η λειτουργία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ινδία (όπου, το TikTok έχει μπλοκαριστεί) πριν από αρκετούς μήνες, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, με τον “YouTube Shorts player” να λαμβάνει έως και 3,5 δισεκατομμύρια προβολές κάθε μέρα. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η Google βιάζεται να το κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές. Το TikTok προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες το 2021. Επιπλέον, ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης install του TikTok βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Google προσπαθεί να αντιμετωπίσει το TikTok με αυτόν τον τρόπο.

Ενώ το Shorts beta είχε αρχικά προβλεφθεί να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, φαίνεται ότι μάλλον κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα, καθώς έχει ήδη βγει live. Ένα release στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί επίσης να σημαίνει μια πιθανή καθολική διάθεση. Η Google δεν έχει ακόμη παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε η λειτουργία θα κυκλοφορήσει σε όλους, καθώς η έκδοση beta θα κυκλοφορήσει μόνο σε λίγους επιλεγμένους χρήστες, αλλά μάλλον θα είναι νωρίτερα και όχι αργότερα από το αναμενόμενο.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS