ΑρχικήUpdatesΗ Kali Linux 2021.1 κυκλοφόρησε με νέες δυνατότητες!

Η Kali Linux 2021.1 κυκλοφόρησε με νέες δυνατότητες!

Το Kali Linux έκλεισε την περσινή χρονιά με την κυκλοφορία της έκδοσης v2020.4. Η κατασκευάστρια εταιρεία Offensive Security ανακοίνωσε τώρα μια νέα έκδοση, την Kali Linux 2021.1, ως την πρώτη φετινή κυκλοφορία.

Η τελευταία έκδοση 2021.1 έρχεται με βελτιώσεις σε υπάρχουσες δυνατότητες, νέα εργαλεία hacking και ενημερωμένα core πακέτα.

Kali Linux 2021.1

Νέες δυνατότητες στο Kali Linux 2021.1

Ξεκινώντας από τα core components, η v2021.1 έχει αναβαθμίσει τον πυρήνα Linux στην πιο πρόσφατη έκδοση μακροπρόθεσμης υποστήριξης 5.10 και τα περιβάλλοντα desktop Xfce και KDE Plasma σε έκδοση 4.16 και 5.20, αντίστοιχα.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Kali Linux 2021.1 είναι η προσθήκη του πακέτου «command-not-found» από προεπιλογή.

Το Command-Not-Found όχι μόνο σας προτείνει να εγκαταστήσετε ένα πακέτο όταν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο, αλλά επίσης επισημαίνει τα τυπογραφικά σφάλματα με την σωστή λέξη και τέλος εμφανίζει το αρχικό μήνυμα “command not found” για ένα έγκυρο command που δεν υπάρχει στην Kali.

Όπως ίσως γνωρίζετε, στην προηγούμενη έκδοση 2020.4, η Kali Linux συνεργάστηκε με τον συντάκτη εργαλείων CrackMapExec (CME) byt3bl33d3r.

Για να επεκτείνει περαιτέρω τη συνεργασία με περισσότερους συντάκτες εργαλείων, η Kali συνεργάζεται τώρα με την BC Security για αποκλειστική έγκαιρη πρόσβαση στα εργαλεία “Empire” (powerhell-empire) και “StarKiller” και την Joohoi για το εργαλείο Fuzz Faster U Fool (ffuf).

Επίσης, η τελευταία έκδοση Kali πρόσθεσε και άλλα νέα εργαλεία (στα network repositories), όπως τα Airgeddon, Arjun, Chisel, GitLeaks, DumpsterDiver και HTTProbe.

Μεταξύ άλλων βασικών updates, αυτά που περιλαμβάνει η Kali Linux 2021.1 είναι τα παρακάτω:

  • Workarounds για πολλά terminals (mate-terminal, terminator, tmux, konsole και tilix)
  • Αναβαθμίστηκαν τα BusyBox και Rucky στις εκδόσεις 1.32.0 και 2.1
  • Νέο boot-animation για το Kali NetHunter

Πώς να κατεβάσετε ή να αναβαθμίσετε στην Kali 2021.1;

Εάν θέλετε να λάβετε όλες τις προαναφερθείσες λειτουργίες, μπορείτε να κατεβάσετε τις νέες διανομές Kali 2021.1 από εδώ.

Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Kali Linux, μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε το σύστημά σας στην πιο πρόσφατη έκδοση v2021.1 εκτελώντας τις παρακάτω εντολές:

$ echo “deb http://http.kali.org/kali kali-rolling main non-free contrib” | sudo tee /etc/apt/sources.list

$ sudo apt update && sudo apt -y full-upgrade

$ [ -f /var/run/reboot-required ] && sudo reboot -f

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS