ΑρχικήUpdatesiOS 14.5 beta για Siri: Μπορείτε να προεπιλέξετε το Spotify για να...

iOS 14.5 beta για Siri: Μπορείτε να προεπιλέξετε το Spotify για να ακούσετε μουσική

Ακολουθεί ανακοίνωση προς τους χρήστες του Siri: Τελικά θα μπορείτε να απορρίψετε την επιλογή του Apple Music και να ορίσετε το Spotify ή άλλη υπηρεσία streaming μουσικής τρίτου μέρους ως προεπιλογή. Η νέα δυνατότητα είναι μέρος των δημόσιων beta του iOS 14.5 και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους χρήστες του Reddit. Επομένως αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

iOS 14.5 spotify

Εάν έχετε κατεβάσει κάποιο από τα betas στο iPhone σας, θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε την προεπιλεγμένη υπηρεσία μουσικής την πρώτη φορά που θα ζητήσετε από το Siri να παίξει ένα τραγούδι.

Έχοντας κατεβάσει τη δημόσια έκδοση beta του iOS 14.5, δοκιμάσαμε αμέσως τη λειτουργία. Αντί να πούμε “Siri, παίξε το Mumford & Sons στο Spotify”, είπαμε “Siri, παίξε το Mumford & Sons.”

Από εκεί, το Siri εμφάνισε τις παρακάτω τρεις υπηρεσίες streaming ως επιλογές: Apple Music, Apple Podcasts και Spotify. Προς το κάτω μέρος της οθόνης, ρώτησε: “Ποια εφαρμογή θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε;”

Μόλις επιλέξαμε το Spotify, ζήτησε άδεια πρόσβασης στα δεδομένα μας στο Spotify. Αφού πατήσαμε “Yes”, άρχισε να παίζει ένα τραγούδι μέσω της εφαρμογής. Τώρα, το Siri παίζει αυτόματα μουσική από το Spotify χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάποια επιπλέον ρύθμιση.

iOS 14.5 spotify

Βέβαια κάποιοι χρήστες παραπονέθηκαν ότι δεν λειτούργησε η όλη διαδικασία καθώς φαίνεται πως από προεπιλογή το Siri διαλέγει την υπηρεσία Apple Music.

Ο δημιουργός του thread, matejamm1, εντόπισε ότι το χαρακτηριστικό δεν λειτουργεί πολύ ομαλά:

«Η λειτουργία είναι λίγο ασυνεπής, όπως πολλά πράγματα που περιλαμβάνουν την Siri. Μόλις του ζήτησα να παίξει το «Blue Hotel», μου πρόσφερε να επιλέξω την υπηρεσία που ήθελα, τότε απέρριψα το Spotify και του ζήτησα να παίξει ξανά το τραγούδι και έπαιξε απευθείας μέσω του Apple Music, και στη συνέχεια την τρίτη φορά που το ζήτησα, μου ζήτησε πρόσβαση στα δεδομένα μου στο Pocket Casts, η οποία είναι μια εφαρμογή podcast και προφανώς δεν περιέχει καθόλου τραγούδια.»

Από τα παραπάνω screenshot, μπορείτε να δείτε ότι το χαρακτηριστικό και σε εμάς έφερε κάποια λάθη, καθώς εμφάνισε το Apple Podcasts ως επιλογή (που είναι, μια εφαρμογή podcast).

Είναι ξεκάθαρο ότι η Apple πρέπει να κάνει κάποιες διορθώσεις πριν κυκλοφορήσει επίσημα η λειτουργία στην τελική έκδοση του iOS 14.5.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS