ΑρχικήinetΤο Instagram έκρυψε από λάθος το «like» και όλοι φρίκαραν

Το Instagram έκρυψε από λάθος το «like» και όλοι φρίκαραν

Ένα λάθος του Instagram, το οποίο προσωρινά μόνο απέκρυψε τις αντιδράσεις like, για ένα μεγάλο πλήθος χρηστών την Τρίτη, είχε σαν αποτέλεσμα όλοι να πανικοβληθούν.

Instagram

Η αλλαγή ήρθε χωρίς προειδοποίηση ή επεξηγηματική δημοσίευση από την πλατφόρμα, παρακάμπτοντας αυτό που συμβαίνει συνήθως σε τόσο σημαντικές αλλαγές στην εφαρμογή. Οι χρήστες του Instagram συνδέθηκαν κανονικά στους λογαριασμούς τους, πήγαν να ελέγξουν πόσα άτομα έκαναν like στο τελευταίο τους brunch και αντί αυτού, έλαβαν ένα μεγάλο σοκ.

Αντί να υπάρχει η ένδειξη κειμένου που αποκαλύπτει τον ακριβή αριθμό των επισημάνσεων “like” που έχουν κάνει οι ακόλουθοι στις αναρτήσεις τους, απλώς ενημερώθηκαν ότι είχαν λάβει like μόνο από έναν επώνυμο λογαρισμό “και άλλους”. Αυτή η αλλαγή επηρέασε και τις ροές χρηστών, οπότε κανείς δε μπορούσε να δει ούτε πόσα like είχαν οι δημοσιεύσεις Instagram άλλων ατόμων.

Ωστόσο, δεν υπήρχε λόγος να πανικοβληθούν. Σύμφωνα με το Instagram, επρόκειτο για μια επέκταση, η οποία είναι σε «δοκιμή» και ισχύει για πολλούς χρήστες εδώ και μήνες. Ήταν εντελώς ακούσια, όπως αποδεικνύεται από την άμεση αντιστροφή της λίγες ώρες μετά την εμφάνισή της.

like

«Δοκιμάσαμε μια νέα εμπειρία αποκρύπτοντας τις επισημάνσεις like στις αναρτήσεις του Feed», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Facebook στο Mashable. «Νωρίτερα σήμερα, προσθέσαμε ακούσια περισσότερα άτομα στη δοκιμή, το οποίο ήταν σφάλμα. Αυτό το ζήτημα έχει πλέον επιλυθεί. Οι χρήστες μπορούν να ανανεώσουν τη ροή τους και οι επισημάνσεις τους θα πρέπει να αποκατασταθούν.»

Αν και το Instagram κατέστησε σαφές ότι αυτή ήταν μόνο μια προσωρινή αλλαγή, αυτό δεν εμπόδισε τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών του Instagram να ξεσπάσουν, τόσο με θετικό όσο και με αρνητικό τρόπο. Ορισμένοι, επικρότησαν την κίνηση ως επωφελή για την ψυχική υγεία των χρηστών, ωστόσο άλλοι ήδη έχασαν την επικύρωση που είχαν έλαβαν από τις επισημάνσεις “like”. Οι χρήστες εξέφρασαν επίσης την ανησυχία ότι αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα των Instagram influencers να αποκτούν εισόδημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS