ΑρχικήUpdatesΤο Facebook θέλει να πείτε "Hey Facebook" σε Oculus Quest και Portal

Το Facebook θέλει να πείτε “Hey Facebook” σε Oculus Quest και Portal

Οι χρήστες που διαθέτουν iPhone, iPad, Apple Watch ή Mac μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το Siri χωρίς καν να αγγίξουν τη συσκευή χρησιμοποιώντας τη φωνητική εντολή “Hey Siri”, η οποία καλεί τον εικονικό βοηθό της Apple. Καθώς και άλλοι βοηθοί όπως η Alexa του Amazon έχουν επίσης παρόμοιες εντολές, το Facebook παρουσιάζει τώρα την νέα φωνητική εντολή “Hey Facebook” για τις δικές του έξυπνες συσκευές.

Facebook

Το Facebook διαθέτει τη δική του σειρά έξυπνων συσκευών που ονομάζονται “Portal”, οι οποίες είναι βασικά tablet ή “Smart Displays” σχεδιασμένες για χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο. Επιπλέον, υπάρχει επίσης η πλατφόρμα Oculus VR, η οποία ανήκει στο Facebook.

Όπως ανέφερε το The Verge, το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρήστες του Oculus Quest μπορούν πλέον να έχουν μια hands-free εμπειρία όταν χρησιμοποιούν τη φωνητική εντολή “Hey Facebοok”. Για παράδειγμα, εντολές όπως “Hey Facebοok, τράβα ένα screenshot” ή “Hey Facebοok, πες μου ποιος είναι online” είναι πλέον διαθέσιμες για τους χρήστες.

Οι portal συσκευές έχουν ήδη μια παρόμοια εντολή – “Hey Portal” – η οποία τώρα αντικαθίσταται από το “Hey Facebοok”. Ακριβώς όπως και άλλοι εικονικοί βοηθοί, οι συσκευές του Facebook αρχίζουν να καταγράφουν και να πραγματοποιούν ό, τι λέει ο χρήστης αφού αναγνωρίσει τις λέξεις αφύπνισης. Το Facebook λέει ότι αυτή η δυνατότητα είναι προαιρετική και απενεργοποιείται από προεπιλογή.

Αυτό, φυσικά, εγείρει ανησυχίες για το απόρρητο, καθώς το Facebοok είναι γνωστό ότι συλλέγει δεδομένα χρηστών χωρίς να ζητά την άδεια τους. Αν και το Siri προσφέρει μια παρόμοια λειτουργία με το “Hey Siri”, η Apple διασφαλίζει ότι οι συσκευές της δεν στέλνουν τίποτα στους servers της Apple έως ότου η συσκευή ακούσει την εντολή αφύπνισης. Η διαδικασία αναγνώρισης της φράσης “Hey Siri” γίνεται εκτός σύνδεσης, χάρη στο AI που είναι ενσωματωμένο στα τσιπ της Apple.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS