ΑρχικήinetΑυστραλός μηνύει την Apple μετά από έκρηξη του iPhone του

Αυστραλός μηνύει την Apple μετά από έκρηξη του iPhone του

Ένας άντρας από την Αυστραλία, ο οποίος διακομίστηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο, ζητά αποζημίωση από την εταιρεία τεχνολογίας Apple, αφού το iPhone Χ του εξερράγη μέσα στην τσέπη του.

Apple

Το 2019, ο επιστήμονας Robert De Rose, που κατοικεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού, όταν το παλιό του Apple iPhone X, το οποίο είχε μόλις ένα χρόνο, εξερράγη στην τσέπη του ενώ εργαζόταν.

Άκουσα έναν αχνό ήχο, ακολουθούμενο από κάτι σαν να άφριζε και μετά ένιωσα έντονο πόνο στο δεξί μου πόδι, οπότε αμέσως πετάχτηκα και συνειδητοποίησα ότι ήταν το τηλέφωνό μου“, δήλωσε στο 7NEWS ο De Rose. “Είχα στάχτες παντού και το δέρμα μου είχε ξεφλουδίσει.

Ο De Rose ισχυρίστηκε ότι είχε αναφέρει το ζήτημα απευθείας στην Apple, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Τώρα σχεδιάζει να ζητήσει αποζημίωση και θέλει να προειδοποιήσει κι άλλους ιδιοκτήτες iPhone για τον πιθανό κίνδυνο.

iPhone

Ο Tony Carbone, της Carbone Lawyers έχει αναλάβει την υπόθεση και είπε ότι η εταιρεία του θα εκπροσωπούσε κι έναν δεύτερο άνδρα που ισχυρίστηκε ότι το Apple Watch του υπερθερμάνθηκε την ώρα που το φορούσε, με αποτέλεσμα να κάψει τον καρπό του. Οι δύο αγωγές είχαν κατατεθεί στο County Court.

Ένας εκπρόσωπος της Apple απάντησε σχετικά με το περιστατικό, δηλώνοντας ότι η εταιρεία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια των πελατών της και ότι διερευνώνται και τα δύο παράπονα.

Όλα τα smartphone διατρέχουν δυνητικό κίνδυνο ανάφλεξης, λόγω της χρήσης μπαταριών ιόντων λιθίου. Ζητήματα όπως η υπερθέρμανση, η διαρροή ή η διείσδυση της κυψέλης μπαταρίας μπορούν να προκαλέσουν φαινόμενα διαρροής. Η τοποθέτηση ενός τηλεφώνου στην τσέπη σας θα μπορούσε να επιτρέψει στο τηλέφωνο να λυγίσει όταν κάθεστε, αυξάνοντας τον κίνδυνο βλάβης της μπαταρίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS