ΑρχικήUpdatesΗ ομάδα του Linux Mint θέλει οι χρήστες να κάνουν οπωσδήποτε τα...

Η ομάδα του Linux Mint θέλει οι χρήστες να κάνουν οπωσδήποτε τα update

Τον περασμένο μήνα, η ομάδα του Linux Mint δημοσίευσε μια ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο του οργανισμού σχετικά με τη σημασία της εγκατάστασης των ενημερώσεων ασφαλείας σε μηχανήματα που εκτελούν τη διανομή Linux.

Linux Mint

Η ουσία της ανάρτησης ήταν ότι ένας μεγάλος αριθμός συσκευών Linux Mint εκτελούσε μη ενημερωμένες εφαρμογές, πακέτα ή ακόμη και μια παλιά έκδοση του ίδιου του λειτουργικού συστήματος.

Η ανάρτηση αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός συσκευών τρέχουν το Linux Mint 17.x, μια έκδοση του Linux Mint που έφτασε στο τέλος της υποστήριξης τον Απρίλιο του 2019.

Μια νέα ανάρτηση, που δημοσιεύτηκε χθες, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς η ομάδα σχεδιάζει να μειώσει την απροθυμία των χρηστών να κάνουν update στο Linux Mint.

Δίπλα στην εμφάνιση των υπενθυμίσεων στους χρήστες, ο Update Manager του Linux Mint ενδέχεται να επιβάλει ορισμένες από τις ενημερώσεις, αναφέρει η ανάρτηση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Update Manager θα μπορεί να σας υπενθυμίσει να εφαρμόσετε και κάποιες ενημερώσεις. Σε μερικές από αυτές μπορεί να επιμείνει.

Η επιβολή ενημερώσεων είναι μια καλή επιλογή σύμφωνα με την ανάρτηση. Η ομάδα συνεχίζει εξηγόντας ότι η νέα λειτουργικότητα θα είναι διαμορφώσιμη.

Δεν θέλουμε όμως να είναι χαζή και να σας εμποδίζει. Είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Εάν χειρίζεστε τα πράγματα με τον τρόπο σας, θα εντοπίσει έξυπνα μοτίβα και χρήσεις. Θα είναι επίσης διαμορφώσιμη και θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζεται.

Οι επερχόμενες εκδόσεις θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή, πώς μπορεί να μοιάζει η λειτουργικότητα και εάν θα επιβληθεί η εγκατάσταση των ενημερώσεων.

Οι δύο αναρτήσεις επισημαίνουν ότι η απροθυμία ενημέρωσης δεν είναι μόνο θέμα στα Windows. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις όσον αφορά την αποφυγή εγκατάστασης ενημερώσεων λογισμικού ή ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος:

  • Είναι ασαφής ο τρόπος εγκατάστασης των ενημερώσεων ή ότι είναι διαθέσιμες οι ενημερώσεις.
  • Οι νέες εκδόσεις εισάγουν ανεπιθύμητες αλλαγές.
  • Φόβος ότι οι ενημερώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν σφάλματα ή ενδέχεται να καταστρέψουν ολόκληρο το σύστημα ή ακόμη και να μην είναι δυνατή η εκκίνηση.

Αντιλαμβανόμαστε όλους τους παραπάνω προβληματισμούς σας αλλά υπάρχει σαφής κίνδυνος να μην εφαρμόσετε ενημερώσεις που εισάγουν διορθώσεις ασφαλείας. Η εκτέλεση παλαιών εκδόσεων με ενημερώσεις ασφαλείας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή πληροφοριών: ghacks.net

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS