ΑρχικήHow ToΠώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Maps σε browser σε Windows ή Android;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Maps σε browser σε Windows ή Android;

Η εφαρμογή Αpple Maps είναι διαθέσιμη (επίσημα) σε συσκευές της Apple, όπως τα iPhone και τα Mac. Όμως, χάρη στο DuckDuckGo, μπορείτε να περιηγηθείτε στο Apple Maps από οποιαδήποτε πλατφόρμα με browser, συμπεριλαμβανομένων των Windows και του Android.

Apple Maps
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Maps σε browser, σε Windows ή Android;

Το DuckDuckGo χρησιμοποιεί το Αpple Maps

Το 2018, η Apple ανακοίνωσε το MapKit JS, ένα API που επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να ενσωματώνουν το Apple Maps σε sites. Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo πήρε αυτό το framework και το χρησιμοποίησε για να φτιάξει το δικό της εργαλείο χαρτογράφησης.

DuckDuckGo
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Maps σε browser, σε Windows ή Android;

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, δεν έχετε παρά να κάνετε μια απλή αναζήτηση μιας τοποθεσίας στο DuckDuckGo και να κάντε κλικ στο φίλτρο Χάρτες στο επάνω μέρος της σελίδας (όπως γίνεται και με τις άλλες μηχανές αναζήτησης). Μπορείτε, επίσης, να ψάξετε με το όνομα της τοποθεσίας και τη λέξη χάρτης (δίπλα στο όνομα της τοποθεσίας).

Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε οδηγίες για τη διαδρομή και να επιλέξετε μεταξύ των οδηγιών για διαδρομή με τα πόδια ή με οδήγηση. Μπορείτε, επίσης, να δείτε τοπικές επιχειρήσεις, αλλά για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει να κοινοποιήσετε την ακριβή τοποθεσία σας, χρησιμοποιώντας το map pin icon που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του χάρτη.

Η λύση χαρτογράφησης του DuckDuckGo βασίζεται στο Apple Maps, αλλά δεν προσφέρει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες που έχει η εφαρμογή σε μια συμβατή συσκευή. Δεν υπάρχουν Apple-centric χαρακτηριστικά, όπως η αποθήκευση αγαπημένων τοποθεσιών στον iCloud λογαριασμό σας ή ο συγχρονισμός οδηγιών σε κινητή συσκευή.

Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα για εναλλαγή μεταξύ κανονικής προβολής χάρτη και δορυφορικών εικόνων, η εντυπωσιακή τρισδιάστατη φωτογραμμετρία του Apple Maps δεν είναι διαθέσιμη.

Windows Android
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Maps σε browser, σε Windows ή Android;

Γιατί η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo επέλεξε τους χάρτες της Apple

Παλιότερα, το DuckDuckGo χρησιμοποιούσε έναν συνδυασμό των OpenStreetMap, Bing Maps και HERE Maps, αλλά δεν είχε καμία δική του λύση χαρτογράφησης. Η μηχανή αναζήτησης δίνει έμφαση στο απόρρητο των χρηστών, οπότε η χρήση μιας υπηρεσίας όπως το Google Maps, η οποία συλλέγει δεδομένα για τους χρήστες, δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή.

Η μη συλλογή δεδομένων ήταν αυτό που ξεχώρισε το Apple Maps και επέτρεψε στο DuckDuckGo να ανακοινώσει τη συνεργασία στις αρχές του 2019. Η μηχανή αναζήτησης διαβεβαίωσε τους χρήστες της ότι:

Η αυστηρή πολιτική απορρήτου μας για τη μη συλλογή ή κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών επεκτείνεται με αυτήν την ενσωμάτωση. Δεν στέλνουμε πληροφορίες ταυτοποίησης, όπως διευθύνσεις IP στην Apple ή άλλα τρίτα μέρη“.

Η μηχανή αναζήτησης τόνισε, επίσης, ότι οι πληροφορίες τοποθεσίας διαγράφονται αμέσως μετά τη χρήση.

Πηγή: How- To Geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS