ΑρχικήsecurityDuckDuckGo: Η εστίαση στο απόρρητο οδήγησε σε αύξηση των χρηστών

DuckDuckGo: Η εστίαση στο απόρρητο οδήγησε σε αύξηση των χρηστών

Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, που εστιάζει στην προστασία του απορρήτου των χρηστών, έχει αναπτυχθεί σημαντικά, αφού κατάφερε να φτάσει τα 102 εκατομμύρια ημερήσια search queries.

DuckDuckGo

Η DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που δημιουργεί το search index της χρησιμοποιώντας το DuckDuckBot crawler και μέσω συνεργατών όπως το Bing. Η μηχανή αναζήτησης δεν χρησιμοποιεί δεδομένα από τη Google.

Η DuckDuckGo ξεχωρίζει από άλλες μηχανές αναζήτησης, γιατί όπως είπαμε και παραπάνω, εστιάζει στην προστασία του απορρήτου των χρηστών. Δεν παρακολουθεί τις αναζητήσεις για τη δημιουργία του προφίλ ενός χρήστη ούτε μοιράζεται προσωπικά ή άλλα δεδομένα με τρίτες εταιρείες και διαφημιστές.

Κάθε φορά που πραγματοποιείτε αναζήτηση στη DuckDuckGo, έχετε ένα κενό ιστορικό αναζήτησης, σαν να μην έχετε ξαναχρησιμοποιήσει τη μηχανή“, εξηγεί η DuckDuckGo.

Οι αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης αυξήθηκαν κατά 62% το 2020

Τον τελευταίο χρόνο, οι χρήστες της DuckDuckGo αυξήθηκαν σημαντικά. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται και ανησυχούν για τα δεδομένα τους και για το πώς χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο.

Η DuckDuckGo δήλωσε ότι οι μέσες ημερήσιες αναζητήσεις, κατά το 2020, αυξήθηκαν κατά 62%.

Αυτό το μήνα και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου 2021, η DuckDuckGo έλαβε 102.251.307 search queries, για πρώτη φορά.

Η μηχανή θεωρεί ότι αυτή η αύξηση των χρηστών οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να νοιάζονται περισσότερο για την ιδιωτικότητά τους όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Κάθε μέρα ακούμε για παραβιάσεις δεδομένων, ενώ είναι γνωστό ότι πολλές εταιρείες παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητά μας. Επομένως, οι χρήστες ψάχνουν να βρουν λύσεις που επικεντρώνονται στην προστασία του απορρήτου, ώστε να μείνουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Η μηχανή αναζήτησης τόνισε, επίσης, ότι σημαντικές ειδήσεις, όπως οι πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ WhatsApp και Facebook, οδήγησαν σε αυξημένες αναζητήσεις.

Σύμφωνα με το StatCounter, η DuckDuckGο έχει γίνει η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης σε κινητές συσκευές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Καλιφόρνια και αλλού, χάρη σε αυτή τη ραγδαία ανάπτυξη.

Φυσικά, η Google εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης με μερίδιο αγοράς 94% στις ΗΠΑ. Η DuckDuckGo βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 2,25% και ακολουθεί η Yahoo με 1,94%.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS