ΑρχικήsecurityDDoS επιθέσεις: Η μείωσή τους συνδέεται με την αύξηση της αξίας των...

DDoS επιθέσεις: Η μείωσή τους συνδέεται με την αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων

Tο 4ο τρίμηνο του 2020 σημειώθηκε μείωση της τάξης του 31% στις DDoS επιθέσεις, σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Kaspersky. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας θεωρούν ότι αυτή η μείωση συνδέεται με το γεγονός ότι αυξήθηκε η αξία των κρυπτονομισμάτων, με τους κυβερνοεγκληματίες να στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή και το ενδιαφέρον τους στα κρυπτονομίσματα. Τα στατιστικά στοιχεία της Kaspersky δείχνουν ότι ενώ ο αριθμός των cryptominers μειώθηκε το 2019 και στις αρχές του 2020, από τον Αύγουστο του 2020, αυτή η μορφή malware έχει παρουσιάσει ελαφριά αύξηση.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, καθώς το κρυπτονόμισμα γίνεται όλο και πιο επικερδές, είναι πιθανό πολλοί κυβερνοεγκληματίες να επαναπροσδιορίσουν ορισμένα botnets για να επιτρέψουν στους C&C servers, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε DDoS επιθέσεις, να επαναχρησιμοποιούν «μολυσμένες» συσκευές και να χρησιμοποιούν την υπολογιστική τους δύναμη για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα.

DDoS επιθέσεις: Πώς συνδέεται η μείωσή τους με την αξία των κρυπτονομισμάτων;
DDoS επιθέσεις: Πώς συνδέεται η μείωσή τους με την αξία των κρυπτονομισμάτων;

Τον Ιανουάριο, η Avira αποκάλυψε ότι παρατήρησε αύξηση 53% στα software εξόρυξης κρυπτονομισμάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2020, γεγονός που συνδέεται με την άνοδο που σημειώθηκε στην αξία των κρυπτονομισμάτων και ιδίως του Bitcoin.

Παρά την τριμηνιαία αυτήν πτώση το 4ο τρίμηνο του 2020, οι DDoS επιθέσεις ήταν ακόμη 10% υψηλότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Αυτό οφείλεται στην συνεχιζόμενη αύξηση των DDoS επιθέσεων κατά τη διάρκεια του 2020, με τους κυβερνοεγκληματίες να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση υπολογιστές και Ίντερνετ, στα πλαίσια της πανδημίας του COVID-19. Η Kaspersky επεσήμανε ακόμη ότι πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα στοχεύθηκαν με αυτήν την τακτική τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, συμπεριλαμβανομένων πολλών σχολείων στη Μασαχουσέτη και του Πανεπιστημίου Laurentian στον Καναδά.

DDoS επιθέσεις: Πώς συνδέεται η μείωσή τους με την αξία των κρυπτονομισμάτων;
DDoS επιθέσεις: Πώς συνδέεται η μείωσή τους με την αξία των κρυπτονομισμάτων;

Ο Alexey Kiselev, διευθυντής ανάπτυξης επιχειρήσεων στην ομάδα Kaspersky DDoS Protection, δήλωσε τα ακόλουθα: «Η αγορά των DDoS επιθέσεων επηρεάζεται επί του παρόντος από δύο αντίθετες τάσεις. Από τη μία πλευρά, οι άνθρωποι εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη σταθερή εργασία των διαδικτυακών πόρων, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τις DDoS επιθέσεις μια εύκολη επιλογή για τους κακόβουλους παράγοντες. Ωστόσο, με την άνοδο των τιμών των κρυπτονομισμάτων, μπορεί να είναι πιο επικερδές να μολύνουν ορισμένες συσκευές με miners. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των DDoS επιθέσεων στο Q4 του 2020 να παραμείνει αρκετά σταθερός. Και μπορούμε να προβλέψουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το 2021.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS