ΑρχικήyoutubeBitcoin: η άνοδός του κερδίζει περισσότερη προσοχή στη Wall Street

Bitcoin: η άνοδός του κερδίζει περισσότερη προσοχή στη Wall Street

Το γεγονός ότι όλο και περισσότερες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες επιλέγουν το Bitcoin, είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας του, με το κρυπτονόμισμα να κλείνει στα 50.000 $ για πρώτη φορά, πριν υποχωρήσει και πάλι.

Bitcoin

Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Tesla, ότι επένδυσε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα συνεχίζει να εισχωρεί στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, ενώ κυκλοφορούν ειδήσεις ότι μια επενδυτική μονάδα της Morgan Stanley εξετάζει εάν θα στοιχηματίσει στο Bitcoin. Ο Καναδάς ενέκρινε επίσης το πρώτο ταμείο ανταλλαγής Bitcoin της Βόρειας Αμερικής.

Και υπάρχουν ενδείξεις ότι όλο και περισσότερες εταιρείες της Wall Street αρχίζουν να προσθέτουν υπηρεσίες για κρυπτονομίσματα, τα οποία εξακολουθούν να είναι ελαφρώς αμφιλεγόμενα. Την Πέμπτη, η BNY Mellon δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα που αναπτύσσει μια πλατφόρμα φύλαξης και διαχείρισης για παραδοσιακά και ψηφιακά στοιχεία. Η Mastercard Inc. δήλωσε ότι θα αρχίσει να επιτρέπει στους κατόχους καρτών να πραγματοποιούν συναλλαγές με συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του δισεκατομμυριούχου Elon Musk και των τραπεζών παραγωγής ενέργειας, έχουν δώσει νέα ώθηση στην αξία του Bitcoin. Το cryptocurrency πλησίασε τα 50.000 $ το Σαββατοκύριακο πριν υποχωρήσει πάλι. Οι τιμές είναι περίπου 40% πάνω το Φεβρουάριο και ήταν περίπου 46.800 $ από τις 11 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα.

Bitcoin

Το κλειδί για την υψηλότερη πορεία του Bitcoin είναι να κερδίσουμε περισσότερες εταιρικές εγκρίσεις“, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της Oanda Corp.

Φυσικά υπάρχει μία έντονη συζήτηση σχετικά με το εάν το Bitcoin είναι ένα νόμιμο απόκτημα με οποιοδήποτε πραγματικό σκοπό ή αξία. Συχνά έχει ενοχοποιηθεί για το ρόλο που παίζει σε ξέπλυμα παράνομου χρήματος και απάτες και πρόσφατα ο Nassim Nicholas Taleb, συγγραφέας του “The Black Swan“, δήλωσε ότι θα «ξεφορτωθεί» το Bitcoin του. Ένα νόμισμα δεν πρέπει ποτέ να είναι πιο ασταθές από αυτά που αγοράζετε και πουλάτε με αυτό, είπε ο Taleb στο Twitter, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να τιμολογηθούν προϊόντα σε cryptocurrencies.

Ωστόσο, η τάση των τιμών έχει αυξηθεί και το Bitcoin αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα των κερδοσκοπικών υπερβολών που καθορίζουν την αγορά.

Υπάρχουν υποδείξεις ότι περισσότερες μεγάλες εταιρείες της Wall Street, θα μπορούσαν να στραφούν στην αγορά κρυπτογράφησης. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο πρόεδρος της JPMorgan Chase & Co. Daniel Pinto είπε ότι η ζήτηση των πελατών δεν υπάρχει ακόμα για το Bitcoin, αλλά είναι σίγουρος ότι θα αλλάξει.

Wall Street

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Counterpoint Global, μια μονάδα της Morgan Stanley Investment Management, διερευνά αν τα cryptocurrencies θα ήταν μια κατάλληλη επιλογή για τους επενδυτές της. Το να προχωρήσουν τις επενδύσεις θα απαιτούσε έγκριση από την εταιρεία και τους ρυθμιστικούς φορείς.

«Με κάθε σημαντική ανακοίνωση όπως αυτή που έκανε η BNY Mellon, άλλα ιδρύματα προωθούν την ταχύτερη υιοθέτηση και ανάπτυξη ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού», δήλωσε ο Patrick Campos, επικεφαλής στρατηγικής της Securrency, προγραμματιστής χρηματοοικονομικής και ρυθμιστικής τεχνολογίας που βασίζεται στο blockchain.

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της Tesla θα ενθαρρύνει κι άλλες μεγάλες εταιρείες και ιδρύματα να αποδεχτούν το crypto όχι μόνο ως μια αξιόλογη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αλλά ίσως ακόμη και ως μία ουσιαστική», είπε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS