ΑρχικήinetTesla: Αγοράζει Bitcoin αξίας $ 1,5 δισεκατομμυρίων-Θα το δέχεται και ως πληρωμή;

Tesla: Αγοράζει Bitcoin αξίας $ 1,5 δισεκατομμυρίων-Θα το δέχεται και ως πληρωμή;

Η Tesla ανακοίνωσε χθες μια σημαντική επένδυσή της, αφού είπε ότι έχει αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tesla Bitcoin

Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε ότι αγόρασε τα bitcoin, στοχεύοντας σε “περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων στα μετρητά μας”.

Μια άλλη σημαντική ανακοίνωση της Tesla ήταν ότι θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin για τα προϊόντα της, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και αρχικά σε περιορισμένη βάση. Αν γίνει πράγματι αυτό, θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα δέχεται bitcoin για την πώληση ενός οχήματος.

Η αγορά των bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα βοηθήσει, όταν η εταιρεία αρχίσει να δέχεται το cryptocurrency ως πληρωμή.

Πρόκειται για επένδυση ενός σημαντικού ποσοστού των μετρητών της Tesla. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, η εταιρεία είχε διαθέσιμα περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στο τέλος του 2020.

Αυτή η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά τα tweets του διευθύνοντος συμβούλου, Elon Musk, στα οποία μιλούσε θετικά για το bitcoin και το dogecoin, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα. Η υποστήριξη του Musk οδήγησε σε άμεση και σημαντική αύξηση της τιμής και των δύο cryptocurrencies.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla πρόσθεσε το hashtag #bitcoin στο Twitter, αυξάνοντας την τιμή του cryptocurrency κατά 20%. Δύο ημέρες αργότερα, είπε στο chat site Clubhouse: “Νομίζω ότι το bitcoin είναι καλό πράγμα και είμαι υποστηρικτής του bitcoin“.

Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε ακόμα περισσότερο τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της Tesla, φτάνοντας περίπου τα 44.200 $. Επιπλέον, οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν περισσότερο από 2% το πρωί της ίδιας ημέρας. Ωστόσο, στην κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Tesla προειδοποίησε τους επενδυτές για την αστάθεια της τιμής του bitcoin.

Στο παρελθόν, ο Musk είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα που σχετίζονταν με tweets που είχε αναρτήσει. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον είχε κατηγορήσει για απάτη το 2018, όταν είχε δημοσιεύσει κάποια tweets του σχετικά με την εταιρεία και τις μετοχές της.

Ο Musk αναγκάστηκε, τότε, να εγκαταλείψει το ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και κατέβαλε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα ξεχωριστό πρόστιμο, επίσης 20 εκατομμυρίων, για την ίδια την εταιρεία.

Θα έχει, άραγε, προβλήματα και με τα νέα tweets σχετικά με το bitcοin;

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS