ΑρχικήinetΤα cryptocurrencies χάνουν έδαφος! Το bitcoin υποχώρησε κατά 23%

Τα cryptocurrencies χάνουν έδαφος! Το bitcoin υποχώρησε κατά 23%

Τα cryptocurrencies τις τελευταίες 24 ώρες φαίνεται πως χάνουν έδαφος! Πριν λίγες ημέρες έφτασαν σε τιμές ρεκόρ, ανάκτησαν την προσοχή του κοινού και έγιναν για άλλη μια φορά θέμα προς συζήτηση. Αλλά σήμερα τα πράγματα άλλαξαν!

cryptocurrencies Bitcoin

Το Bitcoin, το πιο γνωστό cryptocurrency, έφτασε στην κορυφαία τιμή των 41.000 $ στις 8 Ιανουαρίου. Τις τελευταίες 24 ώρες έχασε λίγο πάνω από 23% οπότε ένα bitcoin αξίζει τώρα περίπου 31.800 $. Η πτώση αυτή είναι η χειρότερη μετά τον Μάρτιο του 2020.

Παρομοίως, το Ether, το token που σχετίζεται με το blockchain Ethereum, έφτασε στα 1.300 $ στις 10 Ιανουαρίου. Τις τελευταίες ώρες έχασε το 29% της αξίας του με τα Ether tokens να αξίζουν αυτή την στιγμή περίπου 960 $.

Το CoinMarketCap, μια πλατφόρμα δεδομένων που παρακολουθεί την αγορά του cryptocurrency, αναφέρει ότι η αξία όλων των cryptocurrencies μειώθηκε κατά λίγο περισσότερο από 22% την τελευταία ημέρα – φτάνοντας στα 832,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρόσφατη αξία των cryptos ήταν στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια συνολικά.

Για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που επικεντρώνονται στην αγορά ψηφιακών token, το έτος δεν ξεκίνησε πολύ καλά. Οι φαν των bitcoin ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη πτώση δεν είναι ίδια με αυτές που έχουν συμβεί στο παρελθόν καθώς το νόμισμα έχει “ωριμάσει”. Επίσης οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με το παρελθόν, καθώς η πτώση μπορεί να ωφείλεται στην αδυναμία του δολαρίου και τον κίνδυνο του πληθωρισμού.

Θυμίζουμε ότι το 2017 όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα cryptocurrencies έφτασαν σε σοκαριστικά υψηλές τιμές και αμέσως μετά ήρθε η απότομη πτώση τους.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS