ΑρχικήsecurityΙρλανδός φυλακίστηκε για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 2.000.000$!

Ιρλανδός φυλακίστηκε για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 2.000.000$!

Ένας Ιρλανδός κυβερνοεγκληματίας φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του σε μια συνωμοσία SIM-swapping απάτης σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων και για την κλοπή κρυπτονομισμάτων. Ο Conor Freeman αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ως μέλος μιας hacking ομάδας που έκλεψε κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 2.000.000$ από μεγάλο αριθμό θυμάτων το 2018. Ο Freeman ομολόγησε την ενοχή του για την κλοπή κρυπτονομισμάτων, λειτουργώντας ανέντιμα έναν υπολογιστή για να κερδίσει παράνομα χρήματα.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, ο 21χρονος Ιρλανδός παρέδωσε ένα virtual wallet που περιέχει 142.75682712 Bitcoin – των οποίων η αξία ανέρχεται τώρα σε πάνω από 2.000.000$ – στο gardaí τη στιγμή της σύλληψής του. Μαζί με τουλάχιστον πέντε συνωμότες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, ο Freeman χρησιμοποίησε μια SIM-swapping απάτη για να κλέψει κρυπτονομίσματα αξίας 100.000$ από τον Darran Marble στις 15 Μαΐου 2018. Την επόμενη μέρα, τα ίδια άτομα στόχευσαν τον Seth Shapiro, κερδίζοντας 1.921.335$ σε ψηφιακά χρήματα. Δύο ημέρες αργότερα, οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποίησαν την ίδια τεχνική για να αποσπάσουν από τον Micheal Templeman κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 167.622,22$.

Ιρλανδός φυλακίστηκε για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 2.000.000$!

Αφότου καταδικάστηκε από το Κομητειακό Ποινικό Δικαστήριο του Δουβλίνου στις αρχές της εβδομάδας, ο δικαστής Martin Nolan σημείωσε ότι ο Shapiro έχασε τα έσοδα από την πώληση του σπιτιού του και την αποταμίευση που έκανε όλη του τη ζωή από τον Freeman και τους συνωμότες του. Ο Nolan καταδίκασε τον Freeman σε φυλάκιση τριών ετών για την κλοπή κρυπτονομισμάτων και άλλες απάτες.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Freeman φαίνεται να γνώρισε τους συνωμότες του μέσω Ίντερνετ. Όλη η ομάδα μαζί έψαχνε στα social media για στόχους που είχαν πρόσβαση σε μεγάλα ποσά κρυπτονομίσματος.

Ιρλανδός φυλακίστηκε για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 2.000.000$!

Αφού επέλεγε ένα θύμα, η ομάδα έψαχνε τη διεύθυνση email και τον αριθμό τηλεφώνου του. Οι επαφές που εργάζονταν στις τηλεπικοινωνίες μετέφεραν τους αριθμούς τηλεφώνου των υποψήφιων θυμάτων σε κάρτες SIM που αγόραζε η ομάδα.

Με πρωτόκολλα που έχουν δημιουργηθεί για να βοηθούν άτομα που ξεχνούν τους κωδικούς πρόσβασης, η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους διαδικτυακούς λογαριασμούς των στόχων της. Ο ρόλος του Freeman ήταν να εξετάζει τα email των θυμάτων για να εντοπίζει τις πηγές κρυπτονομισμάτων που είχαν.

Ο δικηγόρος του Freeman, Paul O’Carroll SC, περιέγραψε τον πελάτη του ως “πολύ μοναχικό” που άρχισε να χακάρει τους λογαριασμούς άλλων gamers για την “αδρεναλίνη” στην εφηβεία του.

Οι πέντε συνωμότες του Freeman βρίσκονται ενώπιον δικαστηρίων στις ΗΠΑ.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS