ΑρχικήyoutubeΆγνωστος μετέφερε bitcoin αξίας 1.000.000$ από bitcoin wallet!

Άγνωστος μετέφερε bitcoin αξίας 1.000.000$ από bitcoin wallet!

Περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin έχουν μεταφερθεί από ένα μυστηριώδες wallet που βρισκόταν στην αφάνεια από το 2015. Η μεταφορά περίπου 70.000 bitcoin, που ισοδυναμούν με περίπου 975.000.000$ φαίνεται να πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Alon Gal, συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO) της εταιρείας ασφαλείας “Hudson Rock”, ήταν από τους πρώτους που ανέφεραν αυτή τη μεταφορά. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι κάποιος “έσπασε” τον κωδικό πρόσβασης του bitcoin wallet και ξόδεψε τα 1.000.000.000$ που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Επιπλέον, ο Gal επεσήμανε πως δεν είναι σαφές εάν ο υπεύθυνος για τη μεταφορά ήταν ο νόμιμος κάτοχος του wallet ή κάποιος που απλά κατόρθωσε να σπάσει τον κωδικό πρόσβασής του.

Ο Tom Robinson, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας ανάλυσης blockchain “Elliptic”, δήλωσε στο Twitter ότι το bitcoin wallet είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Πρόσθεσε ακόμη πως πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονταν από πωλήσεις στο Silk Road, την υπόγεια αγορά που παρείχε υπηρεσίες δολοφονιών, ναρκωτικά, καθώς και άλλα παράνομα αγαθά και υπηρεσίες μέχρι το 2013 που έκλεισε.

Άγνωστος μετέφερε bitcoin αξίας 1.000.000$ από bitcoin wallet!

Όταν το bitcoin μεταφέρθηκε από το Silk Road το 2013, ο Robinson ανέφερε ότι η αξία του ανερχόταν περίπου στα 350.000$. Τα επόμενα χρόνια, σημειώθηκε “έκρηξη” του bitcoin, με την αξία του να ανέρχεται στα 955.000.000$ και πάνω. Ο λογαριασμός παρέμεινε αδρανής από το 2015, όταν κάποιος μετέφερε 101 bitcoin στο BTC-e, ένα χρηματιστήριο bitcoin του οποίου ο ιδρυτής συνελήφθη το 2017 καθώς φερόταν να διέπραξε ξέπλυμα bitcoin αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το άτομο που μετέφερε το ποσό παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ήταν είτε κάποιος που συνδέεται με τον ιδρυτή της Silk Road Ross Ulbricht είτε κάποιος από τους πολλούς πωλητές που χρησιμοποιούσαν το online bazaar εγκλήματος. Επιπλέον, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν από δύο μήνες από το Vice ανέφερε ότι χάκερς είχαν διαπραγματευτεί το bitcoin wallet σε φόρουμ και υπόγειες αγορές, του οποίου η αξία ανερχόταν τότε στα περίπου 690 εκατομμύρια δολάρια.

Άγνωστος μετέφερε bitcoin αξίας 1.000.000$ από bitcoin wallet!

Οι πιθανότητες να σπάσει με επιτυχία ο κωδικός πρόσβασης του wallet είναι ελάχιστες. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι γενικά μεγάλοι και η κρυπτογράφηση που απαιτείται – ένας συνδυασμός AES-256-CBC και SHA-512 – είναι εξαιρετικά αργή στην επεξεργασία. Επιπλέον, δεν ήταν ποτέ σίγουρο ότι το αρχείο wallet.dat που πέρασε ήταν το πραγματικό bitcoin wallet ή πλαστό.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των εξελίξεων στην εγκληματολογία του κρυπτονομίσματος, ένας μεγάλος αριθμός ειδικών ασφαλείας εργάζεται σκληρά για να λύσει αυτό το μυστήριο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS