ΑρχικήUpdatesApple: Κυκλοφορεί updates για την iOS 14.5 beta έκδοση για προγραμματιστές

Apple: Κυκλοφορεί updates για την iOS 14.5 beta έκδοση για προγραμματιστές

Η Apple κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση των επερχόμενων iOS 14.5 and iPadOS 14.5 updates για προγραμματιστές, με τα νέα beta updates να έρχονται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία των πρώτων iOS and iPadOS 14.5 betas. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η νέα beta φαίνεται να είναι μια ενημερωμένη έκδοση της πρώτης.

Apple iOS 14.5

Αρχικά, η λήψη των iOS και iPadOS 14.5 μπορεί να γίνει μέσω του Apple Developer Center ή over the air μετά την εγκατάσταση του κατάλληλου profile σε iPhone ή iPad.

Η Apple έχει, επίσης, κυκλοφορήσει iOS 14.5 και iPadOS 14.5 betas για τους public beta testers.

Το iOS 14.5 είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση στο iOS 14 μέχρι σήμερα και φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Apple iOS 14.5

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό για την περίοδο που διανύουμε, είναι η δυνατότητα για ξεκλείδωμα ενός iPhone με Face ID, ενώ οι χρήστες φορούν μάσκα. Το iOS 14.5 διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό τους με τη χρήση του Apple Watch τους.

Ουσιαστικά αυτή η opt-in επιλογή επιτρέπει τη χρήση ενός πιστοποιημένου Apple Watch, ως δευτερεύουσα μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, για να ξεκλειδώσει ένα ‌iPhone‌ παράλληλα με το Face ID. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται πλέον η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης ή η αφαίρεση της μάσκας για να γίνει αναγνώριση από το ‌iPhone‌. Ωστόσο, το Apple Watch μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου και όχι για αγορές ή το ξεκλείδωμα άλλων third-party εφαρμογών.

Επιπλέον, η ενημέρωση παρέχει παγκόσμια υποστήριξη για 5G σε Dual-SIM mode σε μοντέλα iPhone 12. Επομένως, και οι δύο γραμμές θα μπορούν πλέον να συνδεθούν σε ταχύτητες 5G. Πριν το iOS 14.5, το Dual-SIM mode περιοριζόταν σε δίκτυα LTE.

Έπειτα, με το watchOS 7.4, το iOS και το iPadOS 14.5 περιλαμβάνουν υποστήριξη AirPlay 2 για το Apple Fitness +. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές του Apple Fitness + μπορούν να ξεκινήσουν μια προπόνηση σε ένα iPhone ή iPAd και έπειτα, με το AirPlay, σε μια συμβατή έξυπνη τηλεόραση ή set-top box.

iOS 14.5 beta

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό στο iOS 14.5 και iPadOS 14.5 είναι η υποστήριξη PlayStation 5 DualSense και Xbox Series X controllers στο ‌iPhone‌ και το ‌iPad‌.

iOS 14.5 beta

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το App Tracking Transparency feature που έρχεται με αυτή τη νέα έκδοση. Η Apple θα αρχίσει να απαιτεί από τους προγραμματιστές εφαρμογών να ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με την πιθανή παρακολούθησή τους. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να ζητούν και να λαμβάνουν την άδεια των χρηστών για να αποκτήσουν πρόσβαση στο advertising identifier τους και για να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους.

Επίσης, η Apple έχει κάνει αλλαγές στο σχεδιασμό των εφαρμογών Apple News και Podcasts, ενώ υπάρχουν και κάποιες νέες επιλογές στο Reminders.

Τέλος, η νέα ενημερωμένη beta έκδοση του iOS 14.5 αντιμετωπίζει ένα σφάλμα που εμπόδιζε το άνοιγμα εφαρμογών της Microsoft από ορισμένους χρήστες.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS