ΑρχικήinetΤο 2020 η μέση τιμή ενός καινούριου αυτοκινήτου έφτασε τις 33.000 ευρώ

Το 2020 η μέση τιμή ενός καινούριου αυτοκινήτου έφτασε τις 33.000 ευρώ

Μεταξύ όλων όσων συνέβησαν το 2020, οι αγοραστές αυτοκινήτων και η αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησαν άλλο ένα νέο ρεκόρ το οποίο δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό. Η μέση τιμή πώλησης ενός καινούριου αυτοκινήτου τον Δεκέμβριο του 2020 και το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους ξεπέρασε τις 33.000 ευρώ (40.000 $).

καινούριου αυτοκινήτου

Η Edmunds κυκλοφόρησε την τριμηνιαία ανάλυσή της σχετικά με τις τάσεις της αγοράς αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα που έδειξε ότι το μέσο ποσό αγοράς ενός καινούριου αυτοκινήτου το τέταρτο τρίμηνο ήταν 29.184 ευρώ (35.373 $) και οι αγοραστές έδιναν μια μέση προκαταβολή 3.905 ευρώ (4.734 $). Προσθέστε τα ποσά και θα βρείτε την μέση τιμή πώλησης ενός καινούριου αυτοκινήτου – περίπου 33.000 ευρώ.

Αν και οι τιμές των καινούριων αυτοκινήτων ανέβηκαν τόσο πολύ για λίγο, η Edmunds είπε ότι ο Δεκέμβριος πάντα ωθεί τα νούμερα πιο ψηλά καθώς είναι ο μήνας που τα μεγάλα brands πολυτελών αυτοκινήτων αποσύρουν τα παλιά μοντέλα για να κάνουν χώρο για νέα.

Όσο περισσότερα πολυτελή αυτοκίνητα αποσύρονται, τόσο περισσότερο “βάρος” πέφτει στα μεσαία μοντέλα. Μπορεί να δούμε κάποια μείωση στην μέση τιμή στις αρχές του 2021, αλλά η μακροπρόθεσμη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Η Edmunds σημείωσε ότι η τάση της αγοράς δεν θα αλλάξει, και οι αγοραστές καινούριων αυτοκινήτων αναζητούν όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά και εξοπλισμό.

Όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα τεράστιο οικονομικό χάσμα. Η Jessica Caldwell, εκτελεστική διευθύντρια της Edmunds, δήλωσε ότι όσοι έχουν την αγοραστική δύναμη δεν αποφεύγουν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο, ακόμη και εν μέσω μιας γενικής ύφεσης. Αυτό αφήνει ένα πλήθος αγοραστών έξω από την αγορά ή τους ωθεί στην ολοένα και πιο δημοφιλή αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS