Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 20:41
Αρχική Reviews Νέα μπαταρία φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μόλις 10 λεπτά

Νέα μπαταρία φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μόλις 10 λεπτά

μπαταρίαΜια επανάσταση στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον. Κάποιοι μηχανικοί ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο, που επιτρέπει την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μόλις 10 λεπτά. Πρόκειται για μια νέα μπαταρία.

Προς το παρόν, χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια ώρα για την πλήρη επαναφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Το original μοντέλο Tesla S χρειάζεται 75 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως.

Ο νέος αποτελεσματικός τρόπος φόρτισης ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Pennsylvania. Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία μπορεί να να επιτρέψει σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να διανύσει 200 ​​έως 300 μίλια οδήγησης με μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

“Εκτός από τη γρήγορη φόρτιση, ο σχεδιασμός αυτός μας επιτρέπει να περιορίσουμε το χρόνο έκθεσης της μπαταρίας στην αυξημένη θερμοκρασία φόρτισης, παρέχοντας, έτσι, μεγάλη διάρκεια ζωής”, δήλωσε ο Chao-Yang Wang, ανώτερος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, που συμμετείχε στο project.

«Το κλειδί είναι να πραγματοποιηθεί η γρήγορη θέρμανση. Διαφορετικά, η μπαταρία θα παραμείνει σε υψηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα, προκαλώντας σοβαρή υποβάθμιση… Η 10λεπτη φόρτιση θα είναι εφικτή στο άμεσο μέλλον και είναι απαραίτητη για τα ηλεκτρικά οχήματα».

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η διαδικασία φόρτισης μπορεί να είναι τόσο γρήγορη χωρίς να προκαλεί ζημιά στη μπαταρία. Με τα νέα δεδομένα θα επιτρέπονται έως και 2.500 κύκλοι φόρτισης.

Ο νέος επαναστατικός τρόπος φόρτισης αποκαλύπτεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Χημείας 2019 στους εφευρέτες της πρώτης μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Τρεις μεγάλοι ερευνητές, οι John Goodenough, Stanley Whittingham και Akira Yoshino ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την πρώτη εμπορικά βιώσιμη μπαταρία ιόντων λιθίου, που παράχθηκε το 1985. Πλέον, οι μπαταρίες αυτές χρησιμοποιούνται παντού, σε κινητά, φορητούς υπολογιστές, αυτοκίνητα κλπ.

Οι ερευνητές δουλεύουν συνεχώς για τη βελτίωση του χρόνου φόρτισης. Μετά τη σημαντική μείωση από 75 σε 10 λεπτά, οι ειδικοί ελπίζουν να κάνουν εφικτή την πλήρη φόρτιση σε μόλις 5 λεπτά.

“Αυτό θα απαιτήσει εξαιρετικά σταθερούς ηλεκτρολύτες και ενεργά υλικά πέρα από την αυτο-θερμαντική δομή που έχουμε ήδη εφεύρει.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....