ΑρχικήinetΗ Qualcomm εξαγόρασε την NUVIA, έρχονται ταχύτεροι επεξεργαστές!

Η Qualcomm εξαγόρασε την NUVIA, έρχονται ταχύτεροι επεξεργαστές!

Η Qualcomm ανακοίνωσε την εξαγορά της startup NUVIA. Η συμφωνία αποτιμάται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Qualcomm. Η εξαγορά θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον της Qualcomm καθώς μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστική στις αγορές των κινητών, των υπολογιστών και των server.

Qualcomm NUVIA

Η NUVIA έχει εργαστεί για να σχεδιάσει τους δικούς της προσαρμοσμένους πυρήνες CPU υψηλής απόδοσης για servers με βάση την αρχιτεκτονική ARM, οπότε η εξαγορά θα μπορούσε να βοηθήσει την Qualcomm στην αγορά των server.

Η Qualcomm επισημαίνει την επικείμενη εκτίναξη του 5G ως έναν από τους μεγαλύτερους λόγους για την εξαγορά. “Η απόκτηση της NUVIA βασίζεται στην κορυφαία τεχνολογία Snapdragon της Qualcοmm Technologies, παρέχοντας βελτιώσεις στη λειτουργία της CPU και την απόδοση ισχύος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επόμενης γενιάς υπολογιστών 5G” δήλωσε η Qualcοmm.

«Ο συνδυασμός NUVIA και Qualcomm θα ενώσει τα καλύτερα ταλέντα, την τεχνολογία και τους πόρους της βιομηχανίας για να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία υπολογιστικών πλατφορμών υψηλής απόδοσης. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για όσα έρχονται» δήλωσε ο Gerard Williams, CEO της NUVIA.

Η απόκτηση της NUVIA από την Qualcοmm θα μπορούσε ενδεχομένως να δει την εταιρεία να αναπτύσει στο μέλλον chipset Snapdragon με προσαρμοσμένους πυρήνες CPU που πλησιάζουν τις ταχύτητες που έχει επιτύχει η Apple. Προς το παρόν, τα περισσότερα smartphone και Android tablet διαθέτουν chipset με πυρήνες CPU που βασίζονται στο ARM Cortex IP. Η Qualcomm, η Samsung, η MediaTek και η HiSilicon (Huawei) – δηλαδή όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές mobile επεξεργαστών εκτός της Apple – σχεδιάζουν επί του παρόντος chipset που χρησιμοποιούν πυρήνες επεξεργαστή ARM Cortex αντί για δικά τους προσαρμοσμένα σχέδια.

Η Qualcomm είπε ότι η εξαγορά θα μεταφέρει την απόδοση των υπολογιστών σε ένα νέο επίπεδο “και θα οδηγήσει σε νέες δυνατότητες τα προϊόντα που εξυπηρετούν πολλές βιομηχανίες.” Πραγματικά θεωρούμε ότι θα είναι συναρπαστικά όλα αυτά που θα μας προσφέρουν οι Qualcomm και NUVIA.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS