ΑρχικήUpdatesΗ Google κυκλοφορεί το Android 11 με βελτιώσεις απορρήτου

Η Google κυκλοφορεί το Android 11 με βελτιώσεις απορρήτου

Η Google είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το Android 11 στο ευρύ κοινό. Η ανακοίνωση της Τρίτης πραγματοποιείται μετά από αρκετούς μήνες που πραγματοποιούνται οι δοκιμές beta.

Android

Η ενημέρωση κυκλοφορεί τώρα για τη γραμμή Pixel της Google (Pixel 2 και νεότερες έκδοσεις) και τις συσκευές OnePlus, Xiaomi, OPPO και Realme.

Ακολουθούν οι κύριες λειτουργίες που έχει προσθέσει η Google στο Android 11:

  • Τα bubbles είναι μικρά avatars που αιωρούνται πάνω από οποιαδήποτε εφαρμογή ή οθόνη που χρησιμοποιείτε, επιτρέποντάς σας να επιστρέφετε συνεχώς στις συνομιλίες στις οποίες συμμετέχετε. Είναι σαν το Chat Heads από το Facebook Messenger, αλλά για οποιαδήποτε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.
  • Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο Android τηλέφωνό σας για να προβάλετε τις κάρτες του Google Pay, μαζί με οποιαδήποτε από τις έξυπνες οικιακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον Google Assistant.
  • Υπάρχει ένας νέος σχεδιασμός των οπτικών μέσων διαχείρισης πολυμέσων που μετακινεί τα “playback controls” από το tab ειδοποιήσεων στον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων. Επίσης σας επιτρέπει να αλλάξετε την συσκευή στην οποία θέλετε να παίζει ο ήχος.
  • Η εγγραφή οθόνης είναι τώρα δυνατή χωρίς την ανάγκη μιας εφαρμογής ή υπηρεσίας τρίτου μέρους.

Εκτός από αυτές τις νέες δυνατότητες, η Google έκανε επίσης ορισμένες αλλαγές στο απόρρητο. Για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να παραχωρήσετε στις εφαρμογές μια one-time πρόσβαση στο μικρόφωνο, την κάμερα ή την τοποθεσία σας. Κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή, θα ερωτάσθε ξανά εάν θέλετε να εγκρίνετε ξανά το αίτημα.

Μια άλλη λειτουργία απορρήτου θα επαναφέρει τα δικαιώματα των εφαρμογών που δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, εμποδίζοντας την περιττή πρόσβαση τους στο παρασκήνιο – για εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και χρησιμοποιήστε μόνο μία φορά.

Η Google βελτιώνει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το Android 11 διαχειρίζεται τα επαγγελματικά και προσωπικά προφίλ των εταιρικών χρηστών – διαχωρίζοντας καλύτερα τα προσωπικά και τα εταιρικά δεδομένα, εμποδίζοντας τον IT admin να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Το πραγματικό ερώτημα σχετικά με οποιαδήποτε σημαντική ενημέρωση Android είναι πόσο καιρό θα χρειαστεί για να φτάσει σε συσκευές από εταιρείες όπως η Samsung – ειδικά σε συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν ένα ή δύο χρόνια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS