15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Εφαρμογές παρασκηνίου smartphone: μύθοι και πραγματικότητα

closing-background-apps-saves-battery

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κλείνοντας εφαρμογές παρασκηνίου εξοικονομούν ενέργεια στις συσκευές τους. Το παραπάνω όμως είναι απλά ένας μύθος. Εάν είστε ένα από τα άτομα που κλείνουν τις εφαρμογές παρασκηνίου αμέσως μετά τη χρήση τους, τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως κάτι τέτοιο δεν αυξάνει τη ζωή της μπαταρίας σας. Αντίθετα, εμποδίζει αρνητικά την απόδοση της μπαταρίας του smartphone σας.

closing-background-apps-saves-battery

Ο μύθος ότι οι εφαρμογές παρασκηνίου επηρεάζουν αρνητικά τη μπαταρία έχει λατρευτεί ανά τα χρόνια τόσο από τους χρήστες iPhone όσο και από εκείνους των Android συσκευών. Μάλιστα, πολλά portals πλημμυρίζουν με ερωτήσεις όπως «Καταναλώνουν μπαταρία οι εφαρμογές παρασκηνίου;», «Πρέπει να εξαναγκάζουμε τις εφαρμογές να κλείνουν μετά την χρήση για εξοικονόμηση μπαταρίας;» και πολλές άλλες ερωτήσεις.

Εξοικονομεί ενέργεια το κλείσιμο των εφαρμογών παρασκηνίου;

Όχι, το κλείσιμο των εφαρμογών παρασκηνίου δεν εξοικονομεί ενέργεια στην μπαταρία σας.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτόν τον μύθο για τις εφαρμογές παρασκηνίου είναι ότι οι άνθρωποι συγχέουν τις έννοιες «ανοιχτή εφαρμογή στο παρασκήνιο» με «εν ενεργεία εφαρμογή». Όταν οι εφαρμογές σας είναι ανοιχτές στο παρασκήνιο, βρίσκονται σε κατάσταση όπου είναι ευκολότερο να τις επαναφέρετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος των πόρων σας.

Οι πηγές συστήματος χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές που ανοίγουν στο παρασκήνιο μόνο όταν εμπλέκεται μια διαδικασία παρασκηνίου, όπως η μεταφόρτωση ενός αρχείου, η παρακολούθηση τοποθεσίας ή η αναπαραγωγή ήχου. Αυτό ισχύει τόσο για τις συσκευές Android όσο και για τις συσκευές iOS.

Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο των εφαρμογών παρασκηνίου απαιτεί περισσότερη μπαταρία. Όταν εξαναγκάζετε μια εφαρμογή να κλείσει, χρησιμοποιείτε ένα μέρος των πόρων και της μπαταρίας για να την κλείσετε και να την αφαιρέσετε από τη μνήμη RAM. Επιπλέον, οι πόροι που θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση της οδηγούν σε αυξημένη χρήση της μπαταρίας.

Εξοικονομεί δεδομένα το κλείσιμο των εφαρμογών παρασκηνίου;

Το κλείσιμο των εφαρμογών παρασκηνίου δεν εξοικονομεί δεδομένα εκτός εάν περιορίσετε τα δεδομένα του παρασκηνίου αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του κινητού σας. Ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν δεδομένα ακόμη και όταν δεν τις ανοίγετε. Τα δεδομένα παρασκηνίου αναφέρονται στα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές για την επαλήθευση των ειδοποιήσεων. Επομένως, εάν απενεργοποιήσετε τα δεδομένα παρασκηνίου, οι ειδοποιήσεις θα διακοπούν μέχρι να ανοίξετε την εφαρμογή. Με τον περιορισμό των δεδομένων παρασκηνίου, σίγουρα θα εξοικονομήσετε χρήματα στο μηνιαίο λογαριασμό σας.

Τι μπορεί να γίνει για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας;

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

Α. – Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά

Η μείωση των ειδοποιήσεων είναι ένα από τα αποτελεσματικά μέσα για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για ορισμένες εφαρμογές θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Αν δεν θέλετε να χάσετε ειδοποιήσεις, μπορείτε εναλλακτικά να αυξήσετε το χρόνο που χρειάζονται οι εφαρμογές για συγχρονισμό. Ωστόσο, πολύ λίγες εφαρμογές σας επιτρέπουν να αυξήσετε το χρονικό διάστημα για το συγχρονισμό των ειδοποιήσεων.

Β. – Ελαχιστοποίηση χρήσης δεδομένων

Μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα παρασκηνίου των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται σπάνια. Αυτό μπορεί να γίνει με την ανάκληση του δικαιώματος που παρέχεται στις εφαρμογές για τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου.

Γ. – Απενεργοποίηση δόνησης για ειδοποιήσεις και κλήσεις

Η δόνηση κατα την λήψη ειδοποιήσεων και κλήσεων είναι αναμφισβήτητα ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, κάθε φορά που το τηλέφωνό σας δονείται, ένας μικρός κινητήρας δόνησης εγκατεστημένος στη συσκευή σας λειτουργεί και καταναλώνει μπαταρία. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την δόνηση αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Δ. – Χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένη φωτεινότητα

Μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σας τηλεφώνου χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένη φωτεινότητα ή διατηρώντας την στο ελάχιστο όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *