ΑρχικήinetHarry Potter: Το νέο video game θα έχει και transgender χαρακτήρες!

Harry Potter: Το νέο video game θα έχει και transgender χαρακτήρες!

Το επόμενο video game του Harry Potter θα επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν τους χαρακτήρες τους, προσαρμόζοντας τη φωνή τους, τον τύπο του σώματος τους και το φύλο τους (για την τοποθέτηση τους στους κοιτώνες του σχολείου), όπως αυτοί θέλουν (μπορούν να δημιουργήσουν δηλαδή και transgender χαρακτήρες). Αυτή η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά τις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν με αφορμή κάποια σχόλια της δημιουργού της σειράς βιβλίων J.K. Rowling, που θεωρήθηκαν τρανσφοβικά.

Harry Potter video game

Το νέο video game Hogwarts Legacy” λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει το 2022 από τις Warner Bros. Interactive Entertainment Inc. και Avalanche Software.

Στην αρχή του video game, οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα που έχει αντρική ή γυναικεία φωνή, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζει το σώμα του, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με τη δημιουργία του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια, οι παίκτες θα επιλέξουν μία από τις δύο επιλογές: “μάγισσα” ή “μάγος“. Αυτή η επιλογή θα καθορίσει τον κοιτώνα στον οποίο θα τοποθετηθούν στο μαγικό σχολείο Hogwarts αλλά και το πώς θα αντιμετωπίζονται από άλλους χαρακτήρες του video game.

Rowling

Οι παραπάνω δυνατότητες κατά τη δημιουργία των χαρακτήρων αποτελούν κάτι συνηθισμένο πια. Πολλά video games επιτρέπουν στους παίκτες να προσαρμόζουν τους χαρακτήρες τους όπως θέλουν. Το video game του Harry Potter, όμως, είναι άλλη περίπτωση αν λάβουμε υπόψη αυτό που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι με τη Rowling. Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το μαγικό κόσμο του Harry Potter έκανε κάποια σχόλια που θεωρήθηκαν υποτιμητικά για τους transgender ανθρώπους. Τα επικριτικά σχόλια εναντίον της ήταν πολλά. Ακόμη και οι πρωταγωνιστές της γνωστής σειράς ταινιών, Daniel Radcliffe και Emma Watson, πήραν θέση.

Το περιστατικό προβλημάτισε μερικούς από τους ανθρώπους που εργάζονταν στο παιχνίδι και έτσι ορισμένα μέλη της ομάδας ανάπτυξης του “Hogwarts Legacy” είπαν ότι το παιχνίδι θα έπρεπε να είναι πιο ευέλικτο και να προσθέσει ακόμα και transgender χαρακτήρες. Άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το project, είπαν ότι αρχικά υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις, αλλά τελικά θα υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία αυτών των χαρακτήρων.

transgender

Ο Harry Potter είναι ένα από τα πιο προσοδοφόρα franchise. Η σειρά ταινιών είναι η τρίτη με το υψηλότερο εισόδημα όλων των εποχών, με έσοδα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Rowling έχει πουλήσει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο βιβλία, περισσότερα από οποιονδήποτε συγγραφέα.

Πηγή: Bloomberg

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS