ΑρχικήsecurityΗ Valve παραβιάζει κανονισμούς της ΕΕ με τα κλειδιά ενεργοποίησης Steam

Η Valve παραβιάζει κανονισμούς της ΕΕ με τα κλειδιά ενεργοποίησης Steam

Η Valve και πέντε άλλες εταιρείες παραβιάζουν τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού της ΕΕ για τα locking games.

Μετά από συνεχιζόμενη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) σχετικά με τη Valve, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία εμποδίζει τους καταναλωτές να αγοράζουν βιντεοπαιχνίδια από άλλα κράτη μέλη, κατά παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η Valve, η Bandai Namco, η Zenimax, η Capcom, η Focus Home Interactive και η Koch Media, βρίσκονται υπό διερεύνηση από το 2013 και η EC “άνοιξε επίσημες antitrust διαδικασίες στις συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ της Valve Corporation και των πέντε εκδοτών βιντεοπαιχνιδιών, το 2017”.

Λίγες μέρες αργότερα, η γαλλική ομάδα εμπορικών τυχερών παιχνιδιών, Syndicat National du Jeu Vidé, εξέδωσε μια δήλωση για την υπεράσπιση της Valve, υποστηρίζοντας τους λόγους για τους οποίους υπάρχει το geoblocking.

Valve 

«Σε ένα αληθινό Digital Single Market, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια της επιλογής τους, ανεξάρτητα από το πού ζουν στην ΕΕ”, δήλωσε η επίτροπος Margrethe Vestager. “Οι καταναλωτές δεν πρέπει να εμποδίζονται να κάνουν αγορές μεταξύ των κρατών μελών για να βρουν την καλύτερη διαθέσιμη συμφωνία.»

Η Valve απάντησε σε αυτή τη δήλωση λέγοντας ότι «τα τέλη της EC δεν σχετίζονται με την πώληση παιχνιδιών PC στον Steam».

Οι ισχυρισμοί αφορούν τα κλειδιά ενεργοποίησης του Steam, τα οποία η Valve δηλώνει ότι παρέχει “δωρεάν” και δεν “λαμβάνει κανένα μερίδιο της τιμής αγοράς όταν ένα παιχνίδι πωλείται από μεταπωλητές τρίτων”.

Η Valve απενεργοποίησε τα region locks το 2015, με εξαίρεση εκείνα που ήταν «απαραίτητα για τις τοπικές νομικές απαιτήσεις».

Η EC θα πραγματοποιήσει την πρώτη της αξιολόγηση έως τον Μάρτιο του 2020, αλλά μέχρι στιγμής η Valνe και οι πέντε άλλες εταιρείες μπορούν είτε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της ΕΕ είτε να παρουσιάσουν ένα επιχείρημα υπέρ του geo-blocking.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS