Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 11:55
Αρχική How To Πως να στείλετε μηνύματα text από το Chromebook

Πως να στείλετε μηνύματα text από το Chromebook

Το Chrome OS προσφέρει πολλούς τρόπους για να διατηρείτε τα Chromebook και Android τηλέφωνο σας συγχρονισμένα. Μία από τις δυνατότητές του σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο inbox με τα SMS του κινητού σας και να απαντάτε από το Chromebook σας. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Προτού μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία του text message, θα πρέπει να αντιστοιχίσετε το smartphone Android με το Chromebook σας. Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείτε Android 5.1 ή μεταγενέστερη έκδοση στο handset σας και τουλάχιστον το Chrome OS 71 στον υπολογιστή σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό Google.

Στο Chromebook σας, κάντε κλικ στην καρτέλα “Status” στην κάτω δεξιά γωνία και επιλέξτε το εικονίδιο “Gear” για να ανοίξετε το μενού των “Settings”.

Στην ενότητα “Connected Devices”, εντοπίστε την επιλογή “Android Phone”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Set Up” δίπλα του.

Στο ακόλουθο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε το Android τηλέφωνό σας στο αναπτυσσόμενο μενού “Select A Device” και κάντε κλικ στο μπλε κουμπί “Accept & Continue”.

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στην Google και ταυτοποιείστε την ταυτότητα σας. Εάν όλα πάνε καλά, στην επόμενη σελίδα θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα λέει “All Set”. Κάντε κλικ στο “Done” για να κλείσετε το παράθυρο.

Επιστρέψτε στο μενού “Settings” του Chromebook και αυτή τη φορά, θα υπάρχει μια επιλογή “Verify” δίπλα στο “Android phone”. Κάντε κλικ στο κουμπί και, στη συνέχεια, ξεκλειδώστε το smartphone σας. Στο Chromebook και στο Android τηλέφωνο σας, θα πρέπει να λάβετε μια ειδοποίηση που αναφέρει ότι και οι δύο συσκευές σας έχουν συνδεθεί.

Για να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό των SMS, κατεβάστε την εφαρμογή Android Messages της Google από το Play Store. Εάν διαθέτετε μια συσκευή Google Pixel, Nokia ή Motorola, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, επειδή τα Android Messages πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένα στο handset σας.

Στο Chromebook σας, μεταβείτε στα Settings > Connected Devices και επιλέξτε το Android τηλέφωνό σας. Ενεργοποιήστε το “Messages” και κάντε κλικ στο κουμπί “Set Up”.

Ένα νέο παράθυρο με QR code θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας. Πρέπει να το σαρώσετε χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας για να επαληθεύσετε τη σύνδεση.

Εκκινήστε την εφαρμογή Android Messages στο τηλέφωνό σας και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε το “Messages For Web” στο μενού.

Πατήστε το κουμπί “QR Code Scanner” και, στη συνέχεια, στρέψτε την κάμερα του smartphone σας στον QR code στο Chromebook σας.

Το παράθυρο στο Chromebook σας θα πρέπει τώρα να εμφανίζει το inbox των μηνυμάτων text.

Μπορείτε να συντάξετε νέα SMS texts, να διαχειριστείτε υπάρχοντα threads, να επισυνάψετε αρχεία και άλλα. Το Chrome OS θα προσθέσει επίσης μια συντόμευση “Messages” στις εφαρμογές του υπολογιστή σας.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ανοίξει τα Messages στο Chromebook σας, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που λαμβάνετε ένα νέο text message στο τηλέφωνό σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λειτουργία θα λειτουργεί μόνο εφόσον το Chromebook και το τηλέφωνό σας Android είναι συνδεδεμένα στο internet.

Εάν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να πάτε στα Settings > Connected Devices > το Android τηλέφωνο σας και να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Messages”.

Εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων SMS, το Chrome OS διαθέτει και άλλες δυνατότητες για τους χρήστες των Android.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Ransomware επίθεση “χτύπησε” εκλογικό database στη Τζόρτζια των ΗΠΑ!

Μια ransomware επίθεση έπληξε κομητεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα, επηρεάζοντας ένα database που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των...

Παραβίαση δεδομένων στο γραφείο του Σερίφη στην Hennepin

Παραβίαση δεδομένων υπέστη το Γραφείο του Σερίφη στην κομητεία του Hennepin, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την διαρροή πληροφοριών περίπου 1400 ατόμων.

Play Store: Βρέθηκαν 21 Android εφαρμογές με adware

Η Google αφαίρεσε 15 Android εφαρμογές από το Play Store, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς σύμφωνα με μια αναφορά από την...

Το νέο botnet KashmirBlack έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες websites

Το νέο botnet KashmirBlack πιστεύεται ότι έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες ιστότοπους από το Νοέμβριο του 2019.

FBI: Στηρίζει το Cyber Camp των ΗΠΑ για την εκπαίδευση νέων στο IT και την κυβερνοασφάλεια

Το αμερικανικό διαστημικό και πυραυλικό κέντρο (USSRC) και το FBI συνεργάζονται έχοντας ως στόχο την υποστήριξη του Cyber Camp των ΗΠΑ. Αυτό...
00:01:52

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ρωσικό ινστιτούτο για την ανάπτυξη του Triton malware!

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κυρώσεις για ένα ρωσικό ερευνητικό ινστιτούτο, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται...

Τρόπος προσαρμογής των ειδοποιήσεων για συγκεκριμένα email στο Outlook

Το inbox σας μπορεί να κατακλυστεί με ασήμαντα email. Μερικές φορές, όμως, πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε πότε ένα συγκεκριμένο μήνυμα θα φτάσει...

Βιοϊατρική κυβερνοεπίθεση: Χάκερς στέλνουν phishing emails

Βιοϊατρική κυβερνοεπίθεση: Χάκερς στέλνουν phishing emails Σε εξέλιξη βρίσκεται κυβερνοεπίθεση που στοχεύει εταιρικούς χρήστες από πολλές εταιρείες στην Ελλάδα, με emails...

Πώς να ελέγξετε τη φωτεινότητα του φακού του iPhone σας

Πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν ιδιοκτήτη iPhone ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φλας LED στο πίσω μέρος του iPhone σας ως...

Έλεγχος των ενημερώσεων των Windows 10 με αυτά τα settings

Η Microsoft έχει προσθέσει νέες ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο το Windows Update...