Αρχικήinet5G: Η Nokia κερδίζει τη συμφωνία μετά τον αποκλεισμό της Huawei!

5G: Η Nokia κερδίζει τη συμφωνία μετά τον αποκλεισμό της Huawei!

Η Nokia έχει υπογράψει μια σημαντική συμφωνία 5G με τον μεγαλύτερο βρετανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών BT, μετά τον αποκλεισμό της Huawei!

Μετά την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο ότι θα απαγορευτεί ο εξοπλισμός της Huawei από την κυκλοφορία του δικτύου 5G, ανακοινώνεται η συνεργασία, υποδηλώνοντας πως η Nokia αντικαθιστά το υπόλοιπο μερίδιο υποδομής της Huawei στο δίκτυο με την BT.

nokia 5g huawei
5G: Η Nokia κερδίζει τη συμφωνία μετά τον αποκλεισμό της Huawei!

Ο Philip Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της BT Group, αναφέρει σε μια δήλωση: «Είναι πολύ κρίσιμο σε μια γρήγορη και ανταγωνιστική αγορά, να κάνουμε τις κατάλληλες τεχνολογικές επιλογές».

Στο πλαίσιο του συμφωνητικού, η Nokia θα παρέχει εξοπλισμό και υπηρεσίες 5G σε ραδιοφωνικούς ιστότοπους της BT σε ολόκληρη την έκταση της Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η BT θα χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της Nokia – AirScale Single Ran (S-RAN)- με σκοπό να παρέχει κάλυψη σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στους πελάτες της. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σταθμούς βάσης και προϊόντα ραδιοπρόσβασης.

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι θα γίνει ο μεγαλύτερος συνέταιρος υποδομών της BT ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, με έμπιστες πηγές της βιομηχανίας να λένε στο CNBC πως θα αντιπροσωπεύει το 63% του συνολικού δικτύου 5G της BT. Ωστόσο, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η Nokia τροφοδοτεί επί του παρόντος το δίκτυο της BT στο Λονδίνο, στα Αγγλικά Midlands και σε ορισμένες αγροτικές περιοχές. Κάτι που σύντομα θα αλλάξει, καθώς θα επεκταθεί.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Pekka Lundmark, αναφέρει σε μια δήλωσή του: «Οι δύο εταιρείες μας, συνεργάστηκαν για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, προκειμένου να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα σύνδεσης σε άτομα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε την εξέλιξη του δικτύου 5G της BT και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά τα επόμενα χρόνια».

Τον Ιούλιο, ο υπουργός Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας Oliver Dowden, δήλωσε πως οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, θα αναγκαστούν να σταματήσουν να αγοράζουν εξοπλισμό Huawei μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης τόνισε, πως είναι απαραίτητο να αφαιρέσουν εντελώς τα εργαλεία της Huawei από την υποδομή τους, έως τις αρχές του 2027, σύμφωνα με το CNBC.

huwaei
5G: Η Nokia κερδίζει τη συμφωνία μετά τον αποκλεισμό της Huawei!

Αυτό αποτελεί μια σημαντική αντιστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο τον Ιανουάριο έδωσε στην Huawei περιορισμένη πρόσβαση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G – επόμενης γενιάς της χώρας. Σύμφωνα με προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές, οι χειριστές δικτύων κινητής τηλεφωνίας υποχρεώθηκαν να μειώσουν το μερίδιο του kit σε τμήματα της υποδομής τους σε ποσοστό 35% έως το 2023.

«Αγκαλιάζουμε τον θεμιτό ανταγωνισμό καθώς προσφέρει καινοτομία για τον καταναλωτή και όσο πιο διαφοροποιημένη είναι μια αλυσίδα εφοδιασμού, τόσο πιο ανταγωνιστική γίνεται. Τα δίκτυα της Μεγάλης Βρετανίας έρχονται αντιμέτωπα με την εξάρτηση δύο μόνο προμηθευτών για 5G από το ξεκίνημα του 2027, καθυστερώντας την ανάπτυξη του 5G δικτύου και υπονομεύοντας την ποικιλομορφία της προσφοράς, η οποία είναι άκρως απαραίτητη για την ασφάλεια του δικτύου.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS