ΑρχικήsecurityWindows 10 2004: Νέο σφάλμα "μαυρίζει" τις συνδεδεμένες οθόνες!

Windows 10 2004: Νέο σφάλμα “μαυρίζει” τις συνδεδεμένες οθόνες!

Η Microsoft επιβεβαίωσε ένα νέο σφάλμα που επηρεάζει τους υπολογιστές με την έκδοση Windows 10 2004, μαυρίζοντας την εξωτερική οθόνη όταν οι χρήστες σχεδιάζουν εντός εφαρμογών του Office. Το νέο σφάλμα οθόνης, που εντοπίστηκε από το Bleeping Computer, δεν έχει προστεθεί στον “πίνακα ελέγχου υγείας” των Windows. Ωστόσο, η Microsoft δημοσίευσε μια ανακοίνωση που περιγράφει λεπτομερώς το πρόβλημα που προκύπτει στην εξωτερική οθόνη, όταν ένας χρήστης χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εφαρμογή που υποστηρίζει σχέδιο.

Συγκεκριμένα, η Microsoft επεσήμανε πως εάν έχετε μια συσκευή που εκτελεί την έκδοση Windows 10 2004 με μια ενσωματωμένη οθόνη (όπως laptop ή tablet) και μια συνδεδεμένη εξωτερική οθόνη που έχει ρυθμίσει την αναπαραγωγή της κύριας οθόνης σας, ενδέχεται να δείτε ότι και οι δύο οθόνες τρεμοπαίζουν και η εξωτερική οθόνη γίνεται μαύρη, όταν προσπαθείτε να σχεδιάσετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή του Office, όπως το Word. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί και με κάποιες άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για σχέδιο, όπως το Whiteboard. Εάν κάνετε check in στη “Διαχείριση συσκευών”, ο ελεγκτής γραφικών σας θα έχει ένα εικονίδιο προειδοποίησης δίπλα του (ένα κίτρινο τρίγωνο με θαυμαστικό σε αυτό). Το θετικό είναι ότι μπορείτε να επαναφέρουν μια εξωτερική οθόνη μετά την επανεκκίνηση της συσκευής. Ωστόσο, το αρνητικό είναι ότι η Microsoft δεν έχει προσφέρει ένα χρονικό πλαίσιο για πιθανή διόρθωση αυτού του σφάλματος. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για πρόβλημα στην έκδοση Windows 10 2004 και εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος σε μια μελλοντική έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το πρόβλημα που αφορά την εξωτερική οθόνη προστίθεται στο σύνολο των προβλημάτων που ανακαλύφθηκαν από τη στιγμή που η Microsoft κυκλοφόρησε την έκδοση Windows 10 2004. Αμέσως μετά την κυκλοφορία της έκδοσης Windows 10 2004, η Microsoft επιβεβαίωσε πολλά προβλήματα ασυμβατότητας του driver, παρά τους επιπλέον έξι μήνες που πέρασε δοκιμάζοντας τη νέα έκδοση πριν την κυκλοφορία της. Η Microsoft έχει ακόμη αποκλείσει την εγκατάσταση των Windows 10 2004 στις δικές της συσκευές Surface, αν και ο Tero Alhonen ανέφερε τη Δευτέρα ότι το Surface Pro 4 του είχε λάβει την ενημέρωση.

Η Lenovo έχει επίσης καταγράψει ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι κάτοχοι των διαφόρων συσκευών ThinkPad κατά την αναβάθμιση σε Windows 10 2004. Αυτά τα προβλήματα κυμαίνονται από BSODs για το ThinkPad P70 έως ένα κίτρινο προειδοποιητικό σημάδι που εμφανίζεται στη μονάδα δίσκου στη “Διαχείριση συσκευών” σε άλλα μοντέλα ThinkPad, ένα ζήτημα που περιγράφει η Lenovo ως “περιορισμό του λειτουργικού συστήματος”. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Lenovo προτείνει λύσεις, αλλά η εταιρεία παρέχει επίσης ημερομηνίες κατά τις οποίες τα ζητήματα θα έπρεπε να επιλυθούν.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS