ΑρχικήUpdatesFree Microsoft Teams: Μπορείς επιτέλους να δημιουργήσεις meetings!

Free Microsoft Teams: Μπορείς επιτέλους να δημιουργήσεις meetings!

Οι χρήστες της δωρεάν έκδοσης του Microsoft Teams, μπορούν πλέον να δημιουργούν video meetings.

Η αλλαγή, που εντοπίστηκε από την OnMSFT, σημαίνει ότι οι χρήστες χωρίς Teams μπορούν να δημιουργήσουν μια meeting ομάδων από τον λογαριασμό τους, αντί να μπορούν να συμμετέχουν σε ένα meeting που δημιουργείται από πελάτες που έχουν paid λογαριασμό.

Η κίνηση είναι πιθανότατα μια άλλη προσπάθεια της Microsoft να ανταγωνιστεί το Zoom, τον μεγαλύτερη νικητή της χρονιάς στις βιντεοκλήσεις και τις διασκέψεις από τότε που η παγκόσμια πανδημία του COVID-19 ώθησε τον κόσμο στην τηλεργασία.

“Τα meetings στην δωρεάν έκδοση του Microsoft Teams free ξεκινούν από τις 2 Ιουνίου 2020”, δήλωσε η Microsoft.

Microsoft Teams

Το Zoom την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street και ανέφερε ότι είδε έναν “άνευ προηγουμένου αριθμό δωρεάν συμμετεχόντων”, τον οποίο η εταιρεία θεωρεί ως ευκαιρίες μετατροπής σε πελάτες που θα αγοράσουν κάποιο λογαριασμό στο μέλλον. Η δωρεάν έκδοση του Zoom επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν meetings με άλλους.

Το Microsoft Teams, που λανσαρίστηκε το 2017, αύξησε τους ενεργούς χρήστες του από τα 44 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2020 σε 75 εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2020.

Η Microsoft αγωνίζεται με τον χρόνο για να ανταποκριθεί στις δυνατότητες του video-conferencing.

Το Zoom υποστηρίζει έως και 49 συμμετέχοντες σε ένα video-call, ενώ το Microsoft Teams υποστηρίζει επί του παρόντος μόνο εννέα. Η Microsoft παραδέχτηκε ότι ο αριθμός εννέα δεν είναι πολύ καλός. Ορισμένοι χρήστες διαμαρτύρονταν ότι η ύπαρξη μόνο εννέα ορατών συμμετεχόντων δεν επαρκεί για τη φιλοξενία διαδικτυακών μαθημάτων κατά τη διάρκεια του lockdown, επειδή οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να βάλουν στα video-call όσα περισσότερα άτομα γίνεται.

Η δυνατότητα των meetings για τη δωρεάν έκδοση του Teams θα δώσει τουλάχιστον στη Microsoft την ευκαιρία να αξιοποιήσει τους χρήστες που δεν πληρώνουν τώρα, αλλά μπορεί να το κάνουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η Microsoft νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επέτρεψε τη διαλειτουργικότητα μεταξύ του Skype για καταναλωτές και του Microsoft Teams. Κυκλοφόρησε επίσης αναδυόμενα παράθυρα για συνομιλίες συνομιλίας.

Οι χρήστες της free έκδοσης του Microsoft Teams έχουν πλέον την επιλογή να δημιουργήσουν ένα meeting από την έκδοση του προγράμματος περιήγησης του Teams ή της εφαρμογής Teams. Στην εφαρμογή, πρέπει να κάνουν κλικ στο εικονίδιο των meetings στο αριστερό μενού και, στη συνέχεια, να κάνουν κλικ στο “Meet now”.

Αφού οι χρήστες πατήσουν το “Join now”, μπορούν να επιλέξουν το “Copy meeting link” ή το “Invite via email” για να προσκαλέσουν νέους συμμετέχοντες. Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν ένα meeting.

Η κοινή χρήση της οθόνης είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα περιήγησης για Chromium Edge και Google Chrome, αλλά οι χρήστες Mac θα κληθούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου για να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS