Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Firefox Screenshots, νέα λειτουργία του προγράμματος περιήγησης

Στα πρόσφατα builds του Firefox Nightly, μπορείτε να βρείτε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Firefox Screenshots. Σας επιτρέπει να καταγράψετε ένα ορατό τμήμα μιας ανοιχτής σελίδας ή ολόκληρης της σελίδας συμπεριλαμβανομένου του τμήματος που δεν είναι ορατό χωρίς κύλιση.

Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να ανεβάσετε τα στιγμιότυπα οθόνης (Screenshots) και να λάβετε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση με τους φίλους σας.

Η δυνατότητα λήψης στιγμιότυπων οθόνης (Firefox Screenshots) δεν είναι νέα λειτουργία του Firefox. Από πριν το ίδρυμα ένα Mozilla επέτρεπε τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης με μια ειδική εντολή του προγράμματος περιήγησης.

Τελικά οι προγραμματιστές του προγράμματος περιήγησης, πρόσθεσαν το χρήσιμο χαρακτηριστικό, με ένα εικονίδιο στη γραμμή εργασιών της εφαρμογής οπότε δεν απαιτείται πλέον να πληκτρολογείτε εντολές. Προστέθηκε ένα νέο κουμπί στη γραμμή εντολών, για να μπορείτε να πάρετε ένα screenshot με ένα κλικ.

Αν κάνετε κλικ στο κουμπί, θα εμφανιστεί μια μικρή εισαγωγή.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην οθόνη το ακόλουθο UI.Firefox Screenshots

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των επιλογών «Αποθήκευση πλήρους σελίδας» και «Αποθήκευση ορατής».Firefox Screenshots

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε την οθόνη σας τοπικά ή να την ανεβάσετε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα screenshots.firefox.com.

Μόλις ανέβει το στιγμιότυπο οθόνης online, θα έχετε το σύνδεσμό του για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας μέσω οποιουδήποτε messenger, στο Facebook ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κουμπί «My Shots» θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στα προηγούμενά σας Screenshots.

Στην ιστοσελίδα του screenshots.firefox.com, μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο λήξης των στιγμιότυπων της οθόνης σας ή να τα διαγράψετε αμέσως.

Η λειτουργία screenshots δεν είναι καινούργια για τον Firefox, αλλά η προσθήκη της ικανότητας upload screenshot, είναι μια πολύ φρέσκια ιδέα. Ας περιμένουμε να δούμε την λειτουργία στη στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *