ΑρχικήUpdatesElementary OS 5.1.5: Κυκλοφόρησε η νέα, βελτιωμένη έκδοση

Elementary OS 5.1.5: Κυκλοφόρησε η νέα, βελτιωμένη έκδοση

Elementary OS: Κυκλοφόρησε νέα βελτιωμένη έκδοση 5.1.5

Ενώ περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Elementary OS 6 το οποίo θα βασίζεται στο ubuntu 20.04, ο Cassidy James Blaede, ένας από τους δημιουργούς του συστήματος, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Elementary OS 5.1.5. Αν και το λειτουργικό σύστημα άλλαξε αρκετά με την κυκλοφορία της έκδοσης 5.1 ‘Hera’, ο κύριος στόχος της έκδοσης 5.1.5 δεν είναι η προσθήκη νέου λογισμικού, αλλά η διόρθωση μερικών προβλημάτων του συστήματος, καθώς και η βελτίωση του App Center.

Τι αλλαγές υπάρχουν στο Elementary OS 5.1.5 ;

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές σε αυτή την έκδοση, είναι το βελτιωμένο login των χρηστών στο AppCenter. Από εδώ και πέρα, το λειτουργικό δεν απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή για να εγκαταστήσει ενημερώσεις. Ακόμα και αν προσπαθείτε να ενημερώσετε τις προσωπικές εφαρμογές του Flatpak, το σύστημα πλέον δεν απαιτεί είσοδος από τον χρήστη.

Εκτός από αλλαγές στο AppCenter, η έκδοση 5.1.5 φέρνει και δύο σημαντικές βελτιώσεις στον File Manager. Πλέον, όταν αντιγράφετε εικόνες από ένα σημείο σε άλλο, το σύστημα θα αντιγράφει την εικόνα σαν αρχείο, αντί να εμφανίζει το path της φωτογραφίας. Εκτός από αυτό, το σύστημα τώρα δείχνει και το μέγεθος των εικόνων μέσα στον File Manager.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Elementary OS 5.1.5, είναι το βελτιωμένο καλάθι του συστήματος. Πλέον, το καλάθι εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες για τα διαγραμμένα αρχεία, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να κάνετε restore των αρχείων.

Ακολουθεί λίστα με κάποιες ακόμα μικρές αλλαγές και βελτιώσεις του Elementary OS 5.1.5:

  • Βελτιωμένη υποστήριξη της κρυπτογράφησης του δικτύου.
  • Βελτιωμένη απόδοση του Date and Time indicator.
  • Διορθώθηκε το σφάλμα με τις αλλαγές των ρυθμίσεων του συστήματος.
  • Ανανέωση των εικόνων του συστήματος.
  • Διορθώθηκε το σφάλμα με τα color tags τα οποία εξαφανίζονται.
  • Βελτιώθηκε το μέγεθος τον παραθύρων μετά από minimizing.

Τρόπος εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος:

Εάν ήδη χρησιμοποιείτε το Elementary OS, και έχετε εγκατεστημένη την έκδοση 5.1 ‘Hera’, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να αναβαθμίσετε το σύστημα σας, είναι να ανοίξετε το AppCenter και, στη συνέχεια, να επιλέξετε “Update All”.

Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης, και να εγκαταστήσετε το σύστημα χρησιμοποιώντας ένα bootable USB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS